3

Wekker

Geplaatst onder Groeipijnen op July 11th, 2008 om 17:20 / 3 Reacties »

Precies twee weken geleden vloog ik er nog eens in door een dweilke te placeren in m’n studiootje. Daarbij hoorde natuurlijk het nodige geschuif met alles wat hier staat om zo alles netjes te krijgen.

Tijdens een moment van onoplettenheid stond ik plots aan de kabel van m’n wekker te trekken omdat die vastzat onder de poot van m’n zetelbed. De lusterklem die ik er indertijd tussengeplaatst had (om de kabel wat langer te maken) was blijkbaar niet van de sterkste meer en plots … *BOOM!*


Boom! (#)

Gecombineerd met de nodige knal, vonk, brandgeur en het uitvallen van de zekering had ik de kabel middendoor getrokken en de schrik van m’n leven opgelopen. Toch wel een half uurtje moeten bekomen ervan, bijna m’n kot in de fik gestoken!

En ja hoor, de wekker (je weet wel, zo’n oude met rode letters en een énorm irritant lawaai) was pakot … tijd om een andere te zoeken dus! Natuurlijk niet opnieuw zo’n lelijk model maar een vrij geavanceerde: naast het estetische waren twee alarmen en een ingebouwde radiotuner de enige vereisten die ik had. Liefst ook nog een line-out op het ding om het zo op m’n mixer aan te sluiten gezien ik geen aparte radio heb.

Na snel even Philips.be afschuimen bleek algauw dat veel exemplaren van een line-in voorzien waren. Een line-out viel op geen enkel model te bespeuren. Nu, zo bijster erg is dat niet.

Bleek ook dat de wekkers vandaag de dag vrij geavanceerd zijn: sommige modellen ondersteunen de aansluiting van een iPod. Neat! M’n oog viel meteen op de DC200/12 en de AJ300D/12. Uiteindelijk is het die laatstvermelde geworden.

En nu zit ik hier – met de radio op én de afstandsbediening bijdehand – dit bericht te typen terwijl m’n iPod volstroomt met een selectie “word wakker muziek“. O ja hoor, deze schipper heeft vanaf heden geen excuus meer om zich te overslapen (niet meteen m’n sterkste punt, dat opstaan :S) … ik kijk alvast uit naar maandagochtend 🙂

Geplaatst onder Groeipijnen
Tags: ,

3 Reacties op “Wekker”

  1. July 11th, 2008 op 6:10 pm # marianne verheecke

    Hopelijk lukt die wekker wat mij nooit is gelukt : OPSTAAN BRAMUS !!! 🙂

  2. July 11th, 2008 op 8:16 pm # Don Ardonio

    Bramus…opstaan… eerst zien zei de blinde

  3. July 12th, 2008 op 9:44 am # Bram Van Damme

    @DonArdonio: *strijk* … maar ja, je hebt een geldig punt idd … we zullen zien 😀

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties