9

Tussenstop

Geplaatst onder Groeipijnen op August 25th, 2009 om 12:35 / 9 Reacties »

Heugelijk nieuws van de immomadam deze voormiddag: de eigenares van het huurhuis dat we op oog hadden heeft ons als nieuwe huurders gekozen! Deze week nog worden de puntjes op de i gezet (huurwaarborg en dergelijke) en vanaf 1 november kunnen we er in; I.am.excited!

Het huis dat we zullen huren is een rijhuis in de Karel Picquélaan te Deinze. Het huis is énorm ruim (de badkamer alleen al is 21m2!), goed gelegen (net nog in het centrum van Deinze, en aan de baan richting het werk te Gent), voorzien van een rustige tuin met veranda, een garage met aanpalend waskot, een ruime ingerichte keuken, drie (slaap)kamers, etc. Heb ik al gezegd dat het ruim is?

“Ons” huis, zoals het op de immosite stond (klik voor grote versie)

Goed gek trouwens wat men tegenwoordig moet doen om een huis te vinden: zoeken, zoeken, en nog eens zoeken. Eens je iets gevonden hebt wat je aanstaat moet je een kandidaatfiche invullen die dan aan de eigenaar doorgegeven wordt. Die eigenaar kiest dan — in ware lottostijl? — een winnaar uit alle kandidaten … een mens moet al veel geluk hebben om iets te vinden.

Nu, ik wil graag geloven dat ons Franske er voor iets tussen zat: in het vakje kinderen had ik “0 -> 1 op komst in januari” ingevuld, kwestie van een gevoelige snaar bij de eigenares te raken. Het vakje motivatie was — met zinnen zoals “een veilig en rustig plaatsje voor ons kindje” — een nog meer rechtstreekse aanval op het emotionele en waarschijnlijk de doorslaggevende factor. Ja hoor, dit verhaal zal — net zoals dat verhaal over het feit dat m’n vader Herwin ipv Erwin heet omdat m’n wijlen pépé bij de aangifte een druppel te veel op had — nog lang in de familie meegaan.

Bon, ik wijk af. Op 1 november is het dus zover. De aandachtige lezer zal opmerken dat m’n huidig huurcontract op 30 september vervalt, waardoor er een kloof van precies één maand ontstaat in m’n huurderstatus. Een oplossing werd reeds uitgedotkerd: in de tussentijd zal ik bij Eveline (en haar ouders) thuis intrekken … iets wat eigenlijk niet zo’n grote aanpassing zal vergen gezien ik tegenwoordig 3 dagen op 7 daar vertoef.

htmlcoder
Nee, zover zal het niet komen

Dit zal tot gevolg hebben dat ik zowaar twee maal zal moeten verhuizen, maar dat zal goed meevallen gezien na de eerste verhuis niet alles uitgepakt hoeft te worden. Echt storen doet dat me trouwens niet, want het wordt er alleen maar beter op. Ach, dat het maar snel oktober/november is, want ik moet me énorm zwaar inhouden om niet nu reeds m’n boeltje in te pakken (om een idee te geven: in een vlaag van enthousiasme heb ik er voor gezorgd dat m’n zetel er reeds gedemonteerd bij staat)!

O ja, bij deze ook nog een dank aan iedereen voor de fijne reacties via Facebook & Twitter! Thank you lads & lassies!

Geplaatst onder Groeipijnen
Tags: ,

9 Reacties op “Tussenstop”

 1. August 25th, 2009 op 1:55 pm # marianne verheecke

  ik ben zo blij blij blij 🙂

 2. August 25th, 2009 op 1:57 pm # wio

  zo’n tuin vraaaaaaaaagt gewoonweg om een instuifbbq 🙂

  machtig! 🙂

 3. August 25th, 2009 op 3:30 pm # evelinemiljoen

  “iiiiiiiiiiiiiiiiiiii” is zo wa het enigste dat ik kon uitslaken toen ik die immomadam haar voicemail hoorde. nie te geloven. ik ga toch eens vragen uit hoeveel personen we gekozen zijn ze!

 4. August 25th, 2009 op 4:04 pm # Erik Bauffman

  Die veranda ziet der wel wijs uit.

 5. August 25th, 2009 op 8:49 pm # Dextro

  Kewl. Franske gaat serieus kunnen lopen in zo’n grote tuin.
  Veel succes!

 6. August 29th, 2009 op 10:18 pm # pascal

  Alez proficiat. En ga je ook een nieuwe domeinnaam aanvragen? http://www.terugindeinze.be 🙂

 7. August 31st, 2009 op 6:29 am # linda

  enne ge zijt welkom hé Bram in afwachting van de verhuis in november

 8. July 9th, 2010 op 1:55 pm # Godvermiljaardehoewisdanutochmogelijk!? - Nieuw in Gent

  […] ging iets té vlot naar mijn goesting de voorbije weken. De eerste verhuis van uit Gent tot bij Eveline haar ouders verliep zonder problemen, onze tweede verhuis werd met een maand vervroegd, in de bank en op het […]

 9. July 10th, 2010 op 12:16 am # Boom/Bomen - Nieuw in Gent

  […] eerste iets wat ons opviel toen we ons huurhuis voor de eerste keer zagen was dat er een kabouter in de tuin woont. Althans, zijn paddestoel staat […]

Reactie plaatsen

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties