7

Keelpijn

Geplaatst onder Groeipijnen op December 22nd, 2009 om 16:57 / 7 Reacties »

Sinds Eveline terug was uit het ziekenhuis na de bevalling van Finn had ze last van wat keelpijn. Na een dag besloten we – omdat het niet beterde – om bij de aptotheker iets te gaan halen; uiteraard niet te straf gezien dat invloed kan hebben op de borstvoeding. Een dag later bleek het toch niet zo goed te helpen en vermoedde Eveline dat het haar schildklier of zo was.

Dan maar een bezoek bij de dokter vastgelegd (via het web, dat kan tegenwoordig allemaal) voor de dag erna. Toen ze terugkwam was het blijkbaar nog niet helemaal duidelijk: volgens de dokter was het niet haar schildklier noch haar keel maar “iets anders”. Een bezoek bij de radioloog zou meer duidelijkheid brengen.

sorethroat

Gisteren ging ze dan maar om foto’s en kwam het resultaat bij haar huisarts binnen waarop die dat naar ons doorbelde: takayasu arteritis aldus de radioloog (doch nog niet 100% zeker)

Euh, say what?! Een Googlebon later blijkt dat toch iets vrij ernstig (ontsteking van de aderen als ik het goed begrijp) maar – mits de nodige medicatie – treatable is. Echter, de medicatie is prednisone (In non-House lingo: cortisone) samen met steroids waardoor het ganse borstvoedingsverhaal in het water valt en onze wolk van vreugde sinds de komst van Finn mooi uit elkaar spat.

Als kers op de taart moet Eveline nu maandag voor 3 dagen in het UZ binnen om een angio en een biopsie van een ader ter hoogte van de slaap uit te laten voeren om zo de diagnose definitief vast te stellen, waarop de behandeling van start kan gaan.

En zeggen dat het met iets banaal als keelpijn begon …

Geplaatst onder Groeipijnen
Tags:

7 Reacties op “Keelpijn”

 1. December 22nd, 2009 op 5:24 pm # marianne verheecke

  wat afschuwelijk , ik wens jullie veel moed toe en hopelijk kan het gewoon met medicatie behandeld worden. bel/mail mij als er iets is hé !

 2. December 22nd, 2009 op 8:25 pm # Eveline

  note to bramus: prednison= cortisone= steroiden

  maw, binnenkort ga’k hier een mannenlijf en dito kaken ontwikkelen!

  ..pfff! hoe is’t toch mogelijk?!

 3. December 22nd, 2009 op 9:02 pm # Zofie

  :s
  Sterkte en beterschap!

 4. December 22nd, 2009 op 9:31 pm # goOve_

  Godmiljaarde! Da’s slecht nieuws. 🙁
  Veel courage alletwee!
  @Bramus! : Soigneert ze maar goed. wij duimen dat alles vlot betert.

 5. December 23rd, 2009 op 8:57 am # Jan Seurinck

  Sterkte ermee!

 6. December 28th, 2009 op 11:49 pm # wio

  Oeie, wel even schrikken kan ik me voorstellen.. Snelle beterschap gewenst hoor!

 7. December 29th, 2009 op 12:36 am # Keelpijn (vervolg) - Nieuw in Gent

  […] zijn we een paar dagen verder en gaat het eigenlijk heel goed met Eveline. De last die ze had (zijnde de keelpijn) is sinds een […]

Reactie plaatsen

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties