2

Keelpijn (vervolg)

Geplaatst onder Groeipijnen op December 29th, 2009 om 00:35 / 2 Reacties »

Eerst en vooral: merci voor de reacties allemaal (via deze blog, Facebook, Twitter, …); ze doen deugd, echt wel!

Ondertussen zijn we een paar dagen verder en gaat het eigenlijk heel goed met Eveline. De last die ze had (zijnde de keelpijn) is sinds een viertal dagen over waardoor ze geen pijnstillers meer moet nemen. Niet dat de ‘ziekte’ weg is, maar zonder extra overlast is het uiteraard aangenamer om er mee om te moeten gaan.

Bijkomend goed nieuws is dat de vroedvrouw bepaalde zaken aangaande cortisone opgezocht heeft en dat blijkt dat het wel combineerbaar zou zijn met borstvoeding geven: slechts 1 procent zou via de melk naar de baby gaan, waarna er slechts 1 procent (van die 1 procent) effectief in hem zou geraken. Uiteraard hangt alles af van de dosis cortisone, maar op het eerste zicht zou Eveline toch borstvoeding blijven kunnen geven.

Indien bovenstaande niet mogelijk zou zijn kan er mogelijks nog een andere oplossing op gevonden worden maar enkel indien de halfwaardetijden (de tijd waarin de hoeveelheid stof tot de helft gereduceerd wordt, bekend van de C-14 datering methode en toepasbaar op alle stoffen) goed zijn. Indien die goed zit zou er een scenario waar er een deel van de afgekolfde melk weggegoten moet worden tot stand kunnen komen.

radioactief_verval_tcm58-25224
Halfwaardetijden grafiek
(let niet op het woord Radioactiviteit, stond reeds op de illustratie)

Stel – *stel* – bvb. dat Eveline elke week een spuit moet krijgen en dat na 1 dag na toedienen ervan de hoeveelheid cortisone niet meer schadelijk voor Finn zou zijn, dan kan Eveline de melk gedurende één dag afkolven & weggieten en de andere dagen toch borstvoeding geven (die ene dag valt dan te overbruggen met eerder afgekolfde melk). Opnieuw: alles hangt af van de dosis en indien die te veel zou zijn de manier van toedienen, het aantal toedieningen, de halfwaardetijd, etc.

Verder is het onderzoek dat nu gepland was ingekort tot een nacht en een (voormid?)dag. Morgenavond (dinsdagavond) moet Eveline omstreeks 18u “binnen” en de dag erna mag ze weer naar huis. Omdat we onze Finn niet mee willen nemen naar het ziekenhuis (waarom hem een dag tussen de zieke mensen plaatsen als het ook anders kan?) heeft Eveline de voorbije dagen praktisch constant melk zitten afkolven zodanig dat ik hem met de fles kan voeden terwijl zij in het ziekenhuis ligt.

Normaal gezien hebben we genoeg melk op voorraad, maar alles zal afhangen van de eetlust van onze Finn … de laatste dagen is hij nog meer dan anders onverzadigbaar, we vermoeden z’n eerste groeispurt! Indien hij zo doordrinkt zal hij zeker de drie kilo passeren net na nieuwjaar me dunkt!

Geplaatst onder Groeipijnen
Tags:

2 Reacties op “Keelpijn (vervolg)”

  1. December 29th, 2009 op 2:02 am # marianne verheecke

    ik wens jullie alledrie het beste. ik ben er zeker van dat alles in het beste zal verlopen. jullie kunnen altijd op ons rekenen . bramus , je bent zo stilaan specialist in de borstvoeding geworden me dunkt 🙂

  2. December 29th, 2009 op 1:11 pm # pascal

    alez blij dat het beter is. En hopelijk gaat de ziekte snel weg.

Reactie plaatsen

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties