2

Afgeleid

Geplaatst onder Uncategorized op July 11th, 2010 om 08:35 / 2 Reacties »

Gisterenavond tijdens het geven van z’n groentepapje was Finn niet echt bij de les. Naar buiten kijken, mama volgen terwijl ze kookte, met de handjes spelen, de poezen nastaren, lachen met vanalles en nog wat, … Enfin, alles behalve bezig zijn met eten, was hij.

Tussen al dat gekijk door ging z’n mondje af en toe open, nam hij een klein hapje en begon het kijkavontuur opnieuw. Het ventje was/is vrij snel afgeleid.

Nog niet eens halverwege de maaltijd krijg ik na een minuut rondturen nog een hap van hem te zien. Ik neem een nieuwe schep eten en wanneer ik terug naar Finn kijk zie ik hem recht voor zich staren, de kin iets naar omhoog, de mond open en tegelijkertijd slikbewegingen maken. Een fractie van een seconde later begint hij rood te worden en komen de tranen in zijn ogen … “hmmz, ik ken dat precies” … Snel schud ik eens aan Finn z’n schouder — “Finn, ademen hé jongen” maar zonder resultaat, hij werd roder en bleef happen.

Omdat z’n mond open was kon ik zien dat hij een stuk van z’n eten opgehamsterd had – door constant rond te kijken was hij blijkbaar vergeten om te kauwen/slikken – en dat het in de weg zat. Snel met m’n vinger in z’n mond het weinige beetje er uit gehaald, Finn uit z’n Tripp-Trapp gelift om …

Plots hoor ik ‘m zich verslikken — “Oef, hij krijgt lucht!” — en wat later was hij terug z’n lachende zelve. Phew, was me dat even schrikken zeg! De ene seconde was alles prima, en de seconde erna ging het goed fout. Ik kan je zeggen: de paar lepels erna zijn met bevende hand naar binnen gegaan!

Geplaatst onder Uncategorized
Tags:

2 Reacties op “Afgeleid”

  1. July 11th, 2010 op 1:52 pm # marianne verheecke

    ik dierf het niet te zeggen , maar toen ik hem de laatste keer zijn groentepapje heb gegeven kwam ik hetzelfde tegen, finn zit zodanig naar alles te kijken dat hij ” vergeet ” te slikken. het is idd schrikken , maar gelukkig was voatje hier bij de les en gaf een klop op finn’ s rugje en alles wat in zijn mondje zat vloog eruit gevolgd door een hoestbui. ja , ik begrijp je bevende hand zeer goed !!

  2. August 3rd, 2010 op 1:43 pm # Acht - Nieuw in Gent

    […] eten doet hij al langer vlot – alhoewel – en drinken uit een bekertje begint ook al te lukken. Ligt hij niet op z’n rug met al […]

Reactie plaatsen

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties