2

Grote jongen

Geplaatst onder Groeipijnen op April 17th, 2011 om 14:14 / 2 Reacties »

Sinds onze Finn rondloopt (al een goede drie maand) bleef het even uit met nieuwe dingen die hij kon … z’n energie ging dan ook vollen bak richting het stabiel rondlopen (en klimmen) uit. De high five — waar we al lang op oefenen — lukte reeds heel vlot maar daar bleef het bij. Moeizaam kwam er nog af en toe — bij wijze van dada — een zwaaibeweging uit, maar meer niet.


Onze klimmer

Spraakgewijs was hij ook druk bezig met leren: z’n eerste woordje was aaike, welke hij bij het zien van de poes steeds uitslaakte, maar verder dan dat geraakte hij ook niet: het bleef vaak bij (grappig) brabbelen.

De voorbije week ging het plots pijlsnel vooruit:

 • Af en toe zegt hij mama of papa, hoewel hij nog niet goed weet wat tegen wie te zeggen (ik ben vaak ook mama volgens Finn).
 • De dada-beweging doet hij spontaner. Vorige week slaagde hij er in om ook het woord dada er bij te zeggen 🙂
 • Wanneer we kusje zeggen duurt het even, maar toch doet hij de kusjes beweging. Begin deze week verraste hij mij en de pepe door bij het binnenkomen bij hem thuis door menig kusjes — mét beide handen tegelijk! — uit te werpen! Midden deze week dan gaf hij een echt kusje aan z’n mama. Dolletjes!

 • Vaak houdt hij zich bezig met het verplaatsen van heel wat zaken (bvb. z’n speeltjes constant verleggen en doen), vandaag was hij op schok met een zware aarden plaat in de tuin en verzamelde hij kiezeltjes in de pot.

 • Zelf met een lepeltje eten begint te lukken. Waar hij vroeger enkel met z’n lepel wat in het eten zat te roeren en na vijf minuten op eten met z’n handen overschakelde kan hij nu effectief zaken op z’n lepel nemen en naar binnen spelen.
 • Dat hij met het fietske rond kan rijden heeft hij ook goed door, hoewel hij er soms nog achterstevoren op zit (en dan ook achteruit rijdt).

 • Vandaag kraamde hij kip uit, terwijl hij aan het kippenhok stond.
 • Bij’t spelen in de living gaat hij vaak spontaan op z’n poefke gaan zitten, een echte flinke kerel!

 • Af en toe ontdekt hij nieuwe delen aan z’n lichaam … vorige week was de tong aan de beurt.

 • Als hij een GSM of speelgoedtelefoon (of zelfs het bakje van de TV!) vast heeft en je zegt hallo brengt ie het toestel tot naast z’n oor en antwoordt ie ook iets in de vorm van een hallo

Zot gek hoe het hier vooruit gaat, en zeggen dat hij nog <em>maar</em> één jaar en vier maand jong is … neen, een baby’tje, dat is hij zeker en vast niet meer, onze flinke vent!

Geplaatst onder Groeipijnen
Tags:

2 Reacties op “Grote jongen”

 1. April 17th, 2011 op 2:38 pm # linda

  jaja het gaat vooruit en sleuren met van alles en nog wat doet ie ook graag

 2. April 17th, 2011 op 5:30 pm # marianne verheecke

  bij mij haalt hij de wasmachine leeg en legt alles terug in de drie wasmanden ! btw een ontroerend mooi artikel van je , bramus ! bedankt !

Reactie plaatsen

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties