Iets wat ik vaak klaar maak is een simpel slaatje. Niet veel werk (op geen 20 minuten ben je rond), bruikbaar bij vele andere gerechten en vooral lekker gezond!
Ingredienten:
- Halve krop sla.
 - Twee tot drie tomaten naargelang de grootte.
 - Een halve rode, een halve gele en een halve groene paprika.
 - Eén rode ui.
 - Peper & Zout.
 - Mosterdressing.
 
Bereiding:
- Was je handen (belangrijk!)
 - Was de sla.
 - Was de tomaten en snij de tomaten vrij grote stukken. Veelal snijd ik ze in vieren en dan elk kwart nog even in drieën.
 - Was de paprika’s en snijd ze in fijne blokjes.
 - De ui kan je gerust in (halve) ringen laten, maar blokjes kunnen ook.
 - Schik alles netjes op elkaar (in volgorde van snijden) in een kom en kruid af met peper en zout (draai gerust maar een keer op acht aan die molens!).
 - Dresseer met wat mosterddressing.
 
Varianten:
- Dresseren kan gerust ook met wat wijnazijn of olijfolie (of olijfolie gemengd met wat grove mosterd 😉).
 - Als extra kan je nog wat plakken parmezan erover strooien evenals enkele noten/pitten er door roeren.
 
Mash-ups:
- Snij wat kaas & blokjes salami (Baton de Berger) in blokjes, meng ze ertussendoor en je hebt een aperitiefbordje (heerlijk met een glas rode porto!)
 - Schik het slaatje op een bord, leg een handvol grijze garnalen erbovenop en je hebt een heerlijk voorgerecht!
 
Verder ook lekker bij:
- de boterham, als garnituur dan
 - een croque monsieur
 - een omelet
 - …
 - alles waar sla bij kan/mag!
 
Bewaringstip:
- Bewaar de overgebleven sla / de overgebleven paprikahelften / het slaatje zelf in een afgesloten kom (in de koelkast uiteraard); zo blijft de sla lekker knapperig! 😉
 
Smakelijk!


February 29th, 2008 op 1:48 pm #
 ktrn
Bah, zoveel ajuinen! 😐
February 29th, 2008 op 6:48 pm #
 Bram Van Damme
Let wel dat het rode ajuinen zijn; Smaken beter dan die standaard ajuinen 😉
March 2nd, 2008 op 12:51 pm #
 Kris
mmm ajuinen!
March 2nd, 2008 op 9:01 pm #
 verheecke marianne
Ziet er wel heel lekker uit . Mag je altijd eens klaarmaken voor me 🙂