3

Sigur Rós at Pukkelpop 2008

Geplaatst onder Films, Muziek & Series op August 17th, 2008 om 15:09 / 3 Reacties »

Het voorbije weekend was het de beurt aan Pukkelpop om Sigur Rós te ontvangen. Alhoewel het énorm zat te kriebelen om speciaal voor hen tot in Kiewit af te zakken, was ik er niet bij deze keer.

En toch heb ik ze gezien, dankzij de aangeboden livestreams! Lekker van uit m’n luie zetel, front-row tickets helemaal gratis en voor niks. Geen volk dat in de weg staat, geen geduw, goede sound quality, … een mens zou haast gek zijn om 80 euro te dokken om vooraan het podium (tussen een 1000-tal mensen) een paar uur aan een stuk recht te staan, terwijl hij pinten aan 2 euro ‘t stuk achterover slaat! Ha! 😀


(Een stukje van) De Pukkelpopmenigte (Foto: Raf Maes)

De tracklist was opnieuw zeer strak:

  1. Glósóli
    Takk…
  2. Hoppipola
    Takk…
  3. Með blóðnasir
    Takk…
  4. Við Spilum Endalaust
    Með suð í eyrum við spilum endalaust
  5. Festival
    Með suð í eyrum við spilum endalaust
  6. Sæglópur
    Takk…
  7. Inní Mér Syngur Vitleysingur
    Með suð í eyrum við spilum endalaust
  8. Hafsól
    De versie vanaf de Hoppípolla EP en de dubbelaar Hvarf/Heim
  9. Gobbledigook
    Með suð í eyrum við spilum endalaust
  10. Untitled #8 (a.k.a. Popplagið)
    ( )

Nu, ik moet wel toegeven: het is zeker en vast niet hetzelfde als er echt staan, zo temidden het volk. Gelukkig had ik Werchter reeds achter de kiezen (met, naast een énorm fraaie ervaring, een bak beelden en massa’s YouTube filmpjes tot gevolg) en kon ik me gemakkelijk doorheen de 4 dimensies transponeren (en dat in 1 keer, jawel!). Doch denk ik dat voor iemand die ze nog niet live aan het werk gezien heeft het moeilijk is/was om in de magie ondergedompeld te worden.

Naast de streams beginnen de eerste YouTube filmpjes reeds op te duiken uiteraard. Alhoewel de livestreams van beduidend betere kwaliteit waren (bewijze dit stukje stream (Gobbledigook) dat ik online plaatste) staan er reeds een paar online op The Tube en kan je nog even nagenieten:


Hoppipola + Með blóðnasir


Sigur Rós, Sæglópur, Live @ Pukkelpop


Sigur Rós, Gobbledigook, Live @ Pukkelpop

Heerlijke zoethoudertjes zijn het, in afwachting van 16 november. Want dan, dan komen ze naar Vorst Nationaal en ja hoor … ik zal er zijn! Can’t wait!

Update: was “Með blóðnasir” vergeten in de tracklist … het sluit dan ook zo nadeloos op Hoppipola aan.

3 Reacties op “Sigur Rós at Pukkelpop 2008”

  1. August 17th, 2008 op 7:54 pm # Bram Van Damme

    Blijkbaar valt er ook nog een verslagje te versieren op de Goformusic site 🙂

  2. August 18th, 2008 op 8:40 pm # Tim

    Ik wil zo graag die livestream!!! Heb zelf maar vanaf de helft kunnen meekijken… kwas veel te naarstig aan het blokken voor m’n 2de zit… stommerik dat ik ben!!!

    Op internet is de stream jammergenoeg nog nergens te vinden.

  3. November 11th, 2008 op 12:34 am # Nazomer - Nieuw in Gent

    […] te Vorst Nationaal, iets waar ik al sinds het bijwonen van hun optreden te Werchter en het zien van dat van op Pukkelpop naar uitkijk. Ach, ik begin al weg te dromen als ik die posts nog eens herlees en de foto’s […]

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties