4

Jeugdsentiment

Geplaatst onder Films, Muziek & Series op February 18th, 2008 om 22:50 / 4 Reacties »

Vanavond blijf ik bij m’n ouders thuis slapen (aangezien m’n studio op een bouwwerf lijkt) en pas ik me aan aan hun laten en doen. Blijkt dat ze vanavond naar Speed op Kanaal2 kijken, een film die in de zalen kwam toen ik elf lentes jong was.

Speed (1994)

Alhoewel ik de film door en door ken volg ik vol spanning, alsof ik hem voor de eerste keer zie. Wanneer ik Howard Payne, vertolkt door Dennis Hopper, de legendarische woorden “Pop quiz, hotshot. There’s a bomb on a bus. Once the bus goes 50 miles an hour, the bomb is armed. If it drops below 50, it blows up. What do you do? What do you do?” hoor uitspreken komt een nostalgisch gevoel boven drijven.

Plots begin ik terug te denken aan The Power Rangers, Ovide, Dommel, The Thundercats en ander jeugdgespuis.

Gek vind ik het, dat een film veertien jaar na datum zo’n wervelwind van gevoeldens kan opwekken.

Geplaatst onder Films, Muziek & Series

4 Reacties op “Jeugdsentiment”

 1. February 19th, 2008 op 12:31 am # verheecke marianne

  Vlaanderen zet u recht : een nieuw schrijftalent is geboren .

 2. February 19th, 2008 op 11:15 am # Don Ardonio

  Voor alle mensen die ook wat last hebben van jeugdsentiment af en toe:
  http://users.skynet.be/Timo/jeugdsentiment/tekenfilm.htm

 3. February 20th, 2008 op 10:36 pm # Pletski

  @Don Ardonio: niet alleen de filmpjes maar ook de prachtige frames doen me aan vroeger denken 🙂

 4. February 21st, 2008 op 8:53 am # Pieter

  Speed was/is/blijft zo cool!

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties