4

[Wijvenweek] Deel 2 : Shoppen

Geplaatst onder Groeipijnen op March 25th, 2008 om 22:35 / 4 Reacties »

Shoppen als tweede thema tijdens deze wijvenweek – een waar uitje voor de dames, veelal een hel voor de mannen die meegaan – is alweer een delicaat onderwerp, vooral wanneer men samen shoppen gaat. Echter, het is vrij simpel: mannen en vrouwen hebben een gans andere kijk op het shopgebeuren. Waar de ene sekse veelal doelloos ronddwaalt, gaat de ander doelgericht op jacht.

Shoppen à la wijven:

Lieverd, ik wil iets nieuws kopen want ik heb echt niks om aan te doen!

 • Winkel A
  • Binnenkomen en veel zien
  • Vanalles op de arm nemen
  • Aanschuiven aan paskot
  • Paskot binnen
  • Vanalles terughangen en groter maatje nemen
  • Paskot binnen
  • Kleren passen en twijfelen en mening aan de man vragen
  • Man reageert niet al te enthousiast
  • Discussie
  • Alles terughangen
  • Hop, naar Winkel B
 • Winkel B
  • Binnenkomen en veel zien
  • Vanalles op de arm nemen
  • Discussie
  • Alles terughangen
  • Hop, naar winkel C
 • Winkel C
  • Binnenkomen en veel zien
  • Hop, naar winkel D
 • Winkel G
  • Och, dat truitje van winkel A stond me wel, met die broek van winkel B en die mooie schoentjes van winkel C. Zou perfect gaan met dit topje hier. Laten we even teruggaan
 • Terug in winkel A
  • Merken dat die blonde trut voor je net met het laatste in jouw maatje gaan lopen is. Gelukkig heb je in Winkel B een ander truitje verstopt en koop je dat dan maar (ook al is het wat nauw) om je gemoedstoestand in rust te houden.
 • Terug thuis
  • Alles in kast gooien.
  • Twee maand later opnieuw gaan shoppen, want je hebt – alweer – “echt niks om aan te doen”.

Shoppen
Vrouwen aan het shoppen … een ware puinhoop!

Shoppen à la mannen:

Schat, ik heb een broek en een hemd nodig. Deze hier zijn versleten.

 • Winkel A
  • Rondlopen, niets te bespeuren.
  • Hop, naar winkel B.
 • Winkel B
  • “Schone broek daar!”.
  • Maat vragen aan de vrouw (of kijken in huidige broek om maat te weten) en broek uit rek nemen
  • Tiens, er staat veel volk aan dat paskot“, rechtstreeks naar de kassa.
  • Hop, naar winkel C.
 • Winkel C
  • Hemd zien.
  • Maat vragen aan vrouw om nog even te checken.
  • Vrouw/vriendin ziet nog een mooi pulleke hangen voor je, je neemt het maar mee.
  • Naar kassa.
 • Terug thuis
  • Kleren meteen aan doen en een jaar later er misschien eens uitkruipen.
  • Die pull ben je ondertussen al lang vergeten (met alle gevolgen vandien).

Oké, ik heb wat overdreven maar veelal komt het er eigenlijk wel op neer. Zover m’n ervaringen reiken is het meestal een helse tocht, mee gaan shoppen met “de madam“. Leuk is plots als je merkt dat je vriendin wél gepland op shoptocht gaat; Blijkbaar komt dat ook in een groot aanbod van soorten en kleuren, die wijven! Inderdaad, sommigen zijn nog zo slecht niet als het op shoppen aankomt.

Ikzelf probeer het tussen de twee te houden: doelgericht, én veel winkels. Als ik niet meteen iets zie dat me aanstaat draai ik m’n kar en ben ik een winkel verder te vinden. Vind ik wel iets probeer ik het nog net te passen tenzij het boxershorts uit de H&M betreft (ik wéét dat ik een Medium heb en echt hygiënisch vind ik dat niet, zo broekjes passen) of om t-shirts gaat (Medium voor de grote maten, een 164-170 als het een shirt voor de kids betreft).

boxer
Boxershorts, a Medium always fits!
(m’n geboorteplek bevindt zich net iets hoger ;))

Tot een half jaar geleden had ik een voorkeur voor felle t-shirts met prints (bring some colour in your life, the world is sad enough already!) en korte broeken (het is zelfs zo erg dat m’n ex-collegae naar m’n korte broek vroegen toen ik op Thomas z’n trouw met lange broek arriveerde) maar daar is ondertussen verandering in gekomen: de knappe felle shirts met écht knappe prints maken ze niet meer in de H&M (althans niet in de grote maten; en bij de kindermaten zijn de grootste versies er al vaak uit eer ik passeer) en zo’n lange donkere jeans is nu net iets meer stijlvol om te gaan werken dan zo’n Carhartt short rond m’n middel (ivm de shirts: zie ook de post enige tijd terug om bram.us met m’n t-shirtvoorkeuren in ge-etaleerd)

DSC00668
Mijn gekleurde was (links) vs. een normale fletse was (rechts)

page0-1086-full
Waar is Wally Bramus?

Waar ik nog niet van afgestapt ben zijn hoodies (kap-pulls), dan nog liefst van al een gilet met kap. Al van kinds-af-aan had ik altijd iets op m’n kop en ondertussen vind ik het vervelend om geen kap te hebben. Heb ik een pull zonder kap aan (zomer en winter), dan vind je veelal met sjaal rondlopen (winter). Voor streepjes (horizontale) heb ik ook nog steeds een zwak.

Cat003
De ever lasting blauwe Diesel gilet, mét kap.

Voorkeuren voor winkels en/of merken heb ik niet, doch loop ik op shoptocht steevast de H&M binnen. Den Brooklyn en (de naam ontsnapt me nu even) staan ook vooraan de lijst. De Zara, WE Men, Esprit & Mexx durf ik ook wel eens binnerollen, als het wat klassieker moet zijn. En alhoewel het arsenaal aan kleren in de Limits en Cream me wel aanstaat hou ik het daar enkel bij schoenen gezien hun toch wel énorm dure prijzen; Alhoewel, de broeken van Carhartt (niet van die familiemodellen waar je met z’n vijven inkan, maar de iets klassiekere en de shorts) zitten me nog steeds gegoten en tijdens de solden valt er soms wel een badje te rapen.

Ach, ik begin me zowaar een rasecht wijf te voelen als het hier zo allemaal even nalees. Ik ga alvast ter voorbereiding van morgen een pint achterover slaan, kan ik me goed voorbereiden op het Mannen-thema 😛

Geplaatst onder Groeipijnen
Tags: ,

4 Reacties op “[Wijvenweek] Deel 2 : Shoppen”

 1. March 25th, 2008 op 10:37 pm # Wijvenweek - Nieuw in Gent

  […] Dinsdag: Shoppen […]

 2. March 25th, 2008 op 11:45 pm # Goofball

  bwa…ge kunt toch ook wel flink lullen over shoppen zenne! Beter dan je zelf verwacht had blijkbaar.

 3. March 26th, 2008 op 12:04 am # Bram Van Damme

  Stiekem zijn het ook allemaal onderwerpen waar ik over bloggen wil. Maar sssjt, niet voortvertellen hé 😉

 4. March 26th, 2008 op 9:04 am # Pieter

  @Bramus: Volgens mij komt uw vrouwelijke kant te sterk naar boven de laatste dagen :o. Wijvenweek hier, wijvenweek daar… en nu nog zo’n blogpost over shoppen, er klopt hier nog iets niet!

  En hop waar blijft die geboorteplek? 😛

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties