3

[Wijvenweek] Deel 4 : Mijn huishouden

Geplaatst onder Groeipijnen op March 28th, 2008 om 00:48 / 3 Reacties »

En alweer een wijvenweek bericht, deze keer over “Mijn Huishouden“, we blijven gaan. Ik zal ‘m deze keer chronologisch vertellen, kwestie van een totaalbeeld te creëren.

Al van kleins afaan werd ik nauw betrokken in het huishouden: eerst was er het helpen met de afwas, dan later het stofzuigen en het stof afdoen, nog wat later het dweilen, … praktisch alles dus. En dat kwam wel goed van pas, gezien er op een scoutsweekend na afloop ook grondig gekuist moet worden (FYI: ik ben 17 jaar lang actief scoutslid geweest, sinds vorig jaar reken ik me tot de inactieven). Tijdens deze jaren heb ik dan ook ontdekt dat sommige vrouwen niet moeten onderdoen aan het idee dat ze over mannen gevormd hebben; Veelal waren zij de vuilste van den hoop als het op hygiëne en kuisen aankwam! Velen stonden dan ook stomverbaasd te kijken dat er een vent aan het dweilen sloeg.

DSC04011
WC’s aan het dweilen, op scoutskamp

Toen ik begon met werken (toch al drie jaar geleden ondertussen) verminderde de activiteit qua kuisen enorm en deden m’n ouders rustig voort. Enkel m’n kamer (die ik met m’n broer deelde), daar kwamen ze niet aan want die was voor mij. Gezien ik vrij in vlagen “de kuisgekte” heb, duurde het dan ook lang eer ik m’n kamer onder handen nam (me iedere week reppen om het stof af te doen en te stofzuigen zag ik niet meteen zitten). Maar die keren dat ik het deed was het er wel op: alles langs de kant en grondig (viz. ook onder het bed en onder de zetel). Veelal was het den brol van m’n broer netjes op orde zetten, aangezien hem dat niet echt interesseerde toendertijde, bewijze onderstaande voor en na foto (ondertussen is hij al bijgedraaid, sinds hij sinds twee jaar geleden samen met z’n vriendin een huis introk).

Oude kamer, voor
Voor …

Oude kamer, na
… en na 🙂

Nu, sinds ik in September naar Gent verhuisd ben en alleen woon moet ik dus alles doen; en dat lukt verwonderlijk goed ook (het is hier dan niet zo groot ook)! Praktisch om de 2 dagen veeg ik gans het kot hier, dagelijks doe ik m’n afwas, af en toe eens het stof af doen, om de paar weken een dweilke slaan, om de paar weken het toilet (met de roze vod en dat oude sponsje) of douche (met de blauwe vod) onder handen nemen, etc. Daarenboven nog eens wekelijks de inkopen doen en dagelijks de afwas; Ik moet wel toegeven dat het veel werk is, er is altijd wel iets te doen. Enige waar ik nog niet toe geraakt ben zijn m’n ramen, maar daar komt binnenkort verandering in gezien ik vorige week nog een grote voorraad Glassex ingeslaan heb.

Glassex!

Enige wat ik nog uitbesteed aan moeder overste is de was (waarvoor dank uiteraard). Het strijken … tjah, dat komt er gewoon niet van (mede doorhet feit dat ik geen strijkijzer noch strijkplank heb … en niet van strijken hou). Kwestie van gericht kleren te kopen, waarvan er niet al te veel gestreken moet worden 😛

En dan lezen op de wijvenblogs dat de meesten hun huis een puinhoop is omdat ze “geen tijd hebben“; En maar klagen en zagen. Tijd maak je dames, ook voor te kuisen (of huur een kuisvrouw in). Neh, eat clean that! 😛

(PS: tijd dat ze nog eens een delicaat onderwerp aansnijden tijdens deze wijvenweek; wie weet sla ik zaterdag wel een pittige uit m’n lijf)

Geplaatst onder Groeipijnen
Tags: ,

3 Reacties op “[Wijvenweek] Deel 4 : Mijn huishouden”

 1. March 28th, 2008 op 12:50 am # Wijvenweek - Nieuw in Gent

  […] Donderdag: Mijn huishouden […]

 2. March 28th, 2008 op 9:44 am # Life is a dance

  Ik doe wel de strijk maar niet mijne was, aangezien ik op de zolder woon en zelf geen wasmasjien heb. Om de 2 dagen vegen? Wow, dat is veel 🙂

 3. March 29th, 2008 op 6:37 pm # Bram Van Damme

  Elke twee dagen (kunnen er ook 3 zijn) snel even met de borstel hier door vind ik niet echt “veel”.

  Duurt niet echt lang gezien het hier niet zo groot is (25m² ruw geschat) en veelal doe ik het snel onder de middag als ik thuis m’n boterhammekenst kom eten (het voordeel van dicht bij je werk te wonen).

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties