1

[Wijvenweek] Deel 5 : Wat mannen niet begrijpen

Geplaatst onder Groeipijnen op March 29th, 2008 om 20:59 / 1 Reactie »

Oei oei oei oei oei, plots is’t weer een thema om U tegen zeggen op deze wijvenweek, want blijkbaar zijn het de mannen die de vrouwen niet begrijpen. Wel dames, ‘t is niet altijd ons eigen schuld; Sterker: veelal is het jullie eigen domme fout!

Kijk, een man zit simpel in elkaar qua communicatie. Hier 3 stappen om misverstanden de wereld uit te sturen:

  • Stel, je bent druk aan het opruimen bent en manlief zit – ik zal maar een clichévoorbeeld nemen – naar de voetbal te kijken met een rommelige tafel voor hem. Als hij vraagt of hij in de weg zit en/of iets moet doen zeg dan in de eerste plaats niet “Nee, ‘t is prima schat” om een uur later het hem kwalijk te nemen dat hij niet geholpen heeft.
  • In de tweede plaats is het belangrijk om geen hints te geven (al dan niet via vijfduizend omwegen) maar ‘m direct te zeggen wat hij moet doen: “Schat, ge zit in de weg. Move your ass!” ipv ene paar keer met de stofzuiger tegen z’n voeten te stoten of “Schat, ik heb nood aan een knuffel” ipv met een halve pruillip rond te hossen.
  • Belangrijk – en als derde gratis tip – is dan ook om héél precies te zijn (cfr. Gudrun haar post): Niet beginnen van “Wil je de tafel afruimen?”, maar “Als je ze afruimt zet dan alles te week met wat product, kuis de tafel af met de blauwe vod en het groene product, enz. enz.“.

Het is totaal niet moeilijk, en veel beter te verstaan voor manlief die op zulks vlak vrij rechtlijnig is. Willen we dat afspreken?

En ja inderdaad, jullie ventje begrijpt je volledig en voelt je aan maar geef toe, het heeft enige tijd en moeite gekost, niet?

Geplaatst onder Groeipijnen
Tags: ,

Eén reactie op “[Wijvenweek] Deel 5 : Wat mannen niet begrijpen”

  1. March 29th, 2008 op 8:59 pm # Wijvenweek - Nieuw in Gent

    […] Zaterdag: Wat mannen niet begrijpen […]

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties