Aah, eens vrij bloggen over de wijven/wijvenweek. Ik vraag me af wat zij gaan bloggen; Ik heb het alvast op een oeroude levensvraag gehouden, nl “Waarom – echt serieus, waarom? – gaan vrouwen steeds per 2 naar het toilet?

Het antwoord is simpel: evolutie! En hop, een bak creationism volgelingen op m’n dak (even terzijde).

Ga even terug in de tijd, zo’n paar duizend jaar als het kan. Gans de wereld was een wildernij en roofdieren vond je overal. Terwijl de mannen zich met speren afweerden van menig roofdier waren de vrouwen netjes bessen gaan plukken en andere praktische zaken (kleren maken, zorgen voor de kinderen, etc.) aan het afhandelen/regelen.

Tot zover de geschiedenis feiten, nu een parabel van toen: Stel dat manlief (tijdens een niet jagend moment) uit z’n grot rolt om even te plassen. Lekker veilig stelt hij hem tussen de struiken/achter wat rotsen, steekt z’n speer naast hem in de grond en begint – in staande positie – te plassen. Al plassend heeft hij een mooi overzicht en kan meteen ingrijpen indien een roofdier tussen de struiken hem zou belagen. Niet mee? Check Waldo/Wally in het bos, al rechsttaand aan het plassen:

Waldo, rechtstaand
Waldo, rechtstaand

Neem nu vrouwlief wiens blaas plots op springen staat. Ze rolt naar buiten, gaat tussen de struiken/achter wat rotsen en plast al hurkend. Totaal geen overzicht om roofdieren te zien afkomen, dus klaar om aan flarden gescheurd te worden. Mocht Wally/Waldo een meisje zijn (Walda dus), dan zou hij alsvolgt in het bos verschijnen:

Walda, Gehurkt
Walda, gehurkt én alleen.

Dus vond Walda een toch wel énorm efficiënte oplossing (kuch kuch): laat ik m’n vriendinnetje Waldi meevragen, kan zij op de uitkijk staan (en eventueel opgegeten worden)!

Walda en Waldi
Walda & Waldi

Inderdaad, da’s – volgens mij althans – dus dé oorzaak waarom vrouwen per 2 naar het toilet gaan. Doorheen de jaren is het uiteraard nog wat geëvolueerd en hebben ze er een mini-sociaal-roddel-uitstapje van gemaak; Kunnen ze ondertussen nog lekker nog wat kilo’s poeder aan hun neus wrijven en wat lippen roden.

Bij deze alweer een misverstand/levensvraag opgelost!

PS: Ja, ik weet dat het een dagje te vroeg is, maar morgen ben ik er niet, vandaar 😉

Geplaatst onder Groeipijnen
Tags: ,

5 Reacties op “[Wijvenweek] Deel 6 : Waarom gaan vrouwen steeds per 2 naar het toilet?”

 1. March 29th, 2008 op 9:33 pm # Wijvenweek - Nieuw in Gent

  […] Zondag: Vrij bloggen/inhaaldag […]

 2. March 29th, 2008 op 11:18 pm # verheecke marianne

  Héérlijk om lezen , ik heb me kapot gelachen . Alleen jammer dat je mij ” moeder overste ” noemt 🙂 . Mijn felicitaties , je hebt schrijversbloed !

 3. March 30th, 2008 op 12:04 am # verheecke marianne

  Nog eens herlezen : ontwapened en ontroerend tegelijk 🙂

 4. March 31st, 2008 op 9:49 am # Goofball

  Aaaah nu eindelijk snap ik mijn eigen instinct 😉

 5. May 8th, 2010 op 6:42 pm # wasbordje

  Gezellig samen plassen komt er in de praktijk dus op neer dat je het beste om de beurt kunt gaan zitten. Bedankt voor de opheldering!

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties