2

De Tempelier

Geplaatst onder Cafés in Gent op April 3rd, 2008 om 21:57 / 2 Reacties »

Gisterenavond had ik afgesproken met enkele scoutsvrienden om een vergadering te beleggen van wat we zoal gaan organiseren en vooral wat we gaan doen volgend weekend op ons weekendje in de Champagnestreek. Na eerst gegeten te hebben in (Den) Godot (en collega Johan aldaar tegen het lijf te lopen) wou de bende nog een glas gaan drinken. Niet goed wetende waar ze moesten zijn (niks toeristische was hun eis) nam ik ze mee richting De tempelier, vlakbij de Vrijdagsmarkt.

Tempelier Gent

Alhoewel drie van de negen compagnons in Gent op kot zitten/vrij vaak in Gent vertoeven hadden ze nog nooit gehoord van De Tempelier. Wel, het is een schande zeg ik u! De Tempelier is een heel aangenaam café en kan je best omschrijven als “een plaats waar men even kan doorzakken”. Rustige muziek op de achtergrond in een gezellig interieur maken het de ideale plaats om na te praten.

Tempelier Gent

Wat mensen opvalt is dat de toog uit oude delen van kerken (denk biechtstoelen, houten wandbekledingen, etc) opgebouwd is. Daarnaast vallen de spreuken op de steunbalken van het plafond + de rebus boven de toiletdeur op én uiteraard springen de oude Gentse straatnaamborden ook in het oog.

Tempelier Gent

Ach, ‘t is een heel gezellige keet en af en toe rol ik er eens binnen. Enige minpunt – volgens mij althans – is dat het bier Sparta Pils is, echt niet te drinken dat ding! Maar daar tegenover staat dan weer het feit dat ze Piraat schenken 🙂

Avast me hearties!

(PS: Bij gebrek aan fototoestel gister dan maar de foto’s vanop de Myspace pagina van De Tempelier geplukt)

Geplaatst onder Cafés in Gent
Tags:

2 Reacties op “De Tempelier”

  1. April 3rd, 2008 op 11:15 pm # Pletski

    Piraat bier is echt te maf, hoeveel graden is da 11° ofzo?

  2. April 3rd, 2008 op 11:26 pm # Bram Van Damme

    10.5 …. Arrr!

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties