2

Solo

Geplaatst onder Films, Muziek & Series op May 17th, 2008 om 15:46 / 2 Reacties »

Gisteren verraste m’n broer me door effectief eens z’n mails te lezen en te antwoorden. Sterker nog, hij stuurde zelfs een linkje, wijzend naar Club Thing van Yoav, door – niet echt iets van z’n gewoontes!


Yoav – Club Thing

What would you say to be paid to be one of the beautiful?
Such a beautiful face.
Such a beautiful girl

Ik moet zeggen, het nummer heeft me te pakken! Reeds een paar keer doorheen de speakers laten knallen, vragend naar meer. Gezien ik me toch op YouTube bevond heb ik dan maar meteen wat doorgeklikt en gedaan; Je kent dat wel, het typische “verloren lopen op YouTube” zoals ik het noem. Nog paar minuten later had ik de live versie van Club Thing en van Beautiful Lie – een ander nummer van Yoav – te pakken.


Yoav – Club Thing (Live)


Yoav – Beautiful Lie (Live)

Fijn. Zeer fijn. Zeker als je weet dat die man het allemaal op z’n eentje doet (zie begin Beautiful Lie waar hij alle stukjes even inspeelt en zo laat loopen). Bij momenten doet het me terugdenken aan onze eigen Stijn (het feit dat z’n website stukken beter kan laten we even terzijde),die het ook allemaal in z’n eentje doet (of deed als ik de recente filmpjes bekijk?).

Stijn
Stijn, Live @ 3voor12

Op Leffinge Leuren 2005 zag ik hem aan het werk, gepackt tussen z’n samplers, mixers en ander audiomateriaal. Vol bewondering zat ik te kijken terwijl hij Sexjunkie ten berde bracht: Zowat alle bits ‘n pieces van het nummer draaide hij live door z’n sampler (is dit de correcte term?), waardoor de dubbele stem in een liveset geen enkel probleem was (zie onderstaande filmpje, vanaf minuut 3, voor wat duiding). Geniaal gewoonweg!


Stijn – Sexjunkie

Ach, ik ga Euphoric nog eens opleggen … ijzersterke plaat met het meer dan shitterende G.Daddy – mét vocals van Raymond van het Groenewoud – als afsluiter!


Stijn – G.Daddy

‘t komt in orde

cos’ I’m your grandaddy yeah-eah
and you’re my sweet sugar pie
grandaddy yeah-eah
and you’re my sweet sugar pie

zachtjes aan niet te snel
rustig aan, dan lukt het allemaal wel

ik kan u alles geven
maar wacht nog effe
ik zen nog ni zo rijk

but I’m your grandaddy yeah
and you’re my sweet suger pie
grandaddy yeah-eah
and your my sweet sugar pie

‘t komt in orde
‘t komt in orde

Altijd fijn om nieuwe muziek te ontdekken, evenals het herontdekken van de oude grijsgedraaiden!

Geplaatst onder Films, Muziek & Series
Tags:

2 Reacties op “Solo”

  1. May 18th, 2008 op 2:52 pm # Bram Van Damme

    Nu ik het nog es opnieuw beluister die live versie kan ik het pinpointen: Het rifke van Beautiful Lie doet me denken aan Stay van Sash, or am I hearing voices/looking for things that aren’t there?

  2. May 20th, 2008 op 6:38 am # Manuel Martensen

    Woah, that number heeft me te pakken as well!

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties