5

Alice

Geplaatst onder Films, Muziek & Series op May 23rd, 2008 om 16:55 / 5 Reacties »

Er loopt heel wat muzikaal talent rond op deze aardkloot. Een handvol ervan bereikt de grote massa via de hedendaagse kanalen zoals MySpace, YouTube, Last.fm, etc. Van die paar zijn er zelfs een paar parels die hun doorbraak aan deze kanalen te danken hebben, denk maar aan Kate Nash bijvoorbeeld.

Een strakke clip die de voorbije dagen circuleerde is er eentje van Pogo, een (voorlopig) onbekende Oostenrijker Australiër (#) die besloot om wat samples uit Alice in Wonderland te ontlenen en zo het énorm aanstekelijke Alice er uit te distilleren (voor 90%  bestaande uit de genomen samples).

Het klinkt énorm goed moet ik zeggen en het doet me zelfs denken aan een paar nummers van de klassiekers Broke Beats & Music By Cavelight van Blockhead, welke ook heel wat knip en plakwerk vergden.

Nu, ik zie Pogo niet meteen doorbreken met z’n remix (die je nota bene – naast ander materiaal van hem – kan downloaden) … het zal hem wel wat internet fame en een bak listens op last.fm opleveren 🙂

Smaakt naar meer!

Update: Tijdens het plaatsen van dit bericht wou ik naar nog een ander nummer verwijzen maar m’n brein liet me even in de steek om naam en artiest terug te reproduceren. Nu, drie dagen later, valt het me te binnen: Blink van John Dahlbäck. Ijzersterk nummer met catchy gibber!

I’ve been hurt
Our love
makes you unsure
time to Blink

… zouden de lyrics zijn, hoewel er toch wel een paar varianten (o.a. met “she hopes sure” ipv “makes you unsure”) op het net circuleren 🙂

Geplaatst onder Films, Muziek & Series

5 Reacties op “Alice”

 1. May 26th, 2008 op 10:14 pm # marianne verheecke

  Zoals steeds genoten van alle informatie op je blog . Héérlijk om te lezen en met beklijvende clipjes . Thanks for posting 🙂 .

 2. June 16th, 2008 op 2:10 pm # lamazone

  Not Austrian, but Australian 😀

 3. June 16th, 2008 op 2:24 pm # lamazone

  Net even John Dahlbäck beluisterd met Blink. Allrightie! Heb jij een lastfm-account? 😉

 4. June 18th, 2008 op 9:01 pm # Bram Van Damme

  Blijkbaar verkeerd gelezen daar, moet idd Australïer zijn. Bij deze aangepast. En last.fm account, die heb ik inderdaad ook ja 🙂

 5. February 4th, 2011 op 11:03 pm # Verknipt - Nieuw in Gent

  […] me trouwens aan het werk van Pogo en anderen zoals Burial denken. (Zie ook de eerder vermelde Alice.) Geplaatst onder […]

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties