3

Kalkoen

Geplaatst onder Groeipijnen op August 18th, 2008 om 12:31 / 3 Reacties »

Maar liefst veertien dagen zijn er gepasseerd sinds m’n laatste sigaret. Ik ben trots op mezelf … en nog eens énorm verbaasd ook eerlijk gezegd! Vijftien dagen geleden rookte ik nog vollen bak; De dag erop niks meer (Cold Turkey, jawel!). Last? Niet echt nee. Of toch?

Het “stoppen met roken” valt eigenlijk heel goed mee. Echt hunkeren naar een sigaret zit er niet in. De reflex om te roken zit wel nog in me: Na het eten zit ik al in m’n broekzak te roefelen om m’n pakje te nemen en dan daagt het in me: “Juist ja, ik rook niet meer“.

Smoking kills
Smoking Kills! (#)

Het lukt aardig goed moet ik zeggen … maar ik merk wel dat ik ietwat nerveuzer rondloop (een afkickverschijnsel?), vaak in m’n keukenkast/koelkast aan het kijken ben of ik niet iets kan eten (dik, vet, én rond word ik ooit nog eens!) en wat meer kortaf dan anders loop.

Van dat laatste heb ik zelf niet zo veel last … maar – nu ik er op terugkijk – m’n vriendin echter wel: de eerste week heeft ze het zwaar mogen ontgelden want nog nooit liep ik zo kort van stof. Het is alsof ik met een vierentwintiguurdurend ochtendhumeur rondloop. Dat, samen met het feit dat zij zelf ook nog eens gestopt is, en je raadt het al … Fijn is anders!

Nu, dat zegt ze me ook (“fijn is anders”); En het is nog maar eens goed ook dat ze dat doet! Kwestie van alles in balans te houden 🙂

Geplaatst onder Groeipijnen
Tags: ,

3 Reacties op “Kalkoen”

 1. August 18th, 2008 op 2:01 pm # marianne verheecke

  Ik mag oprecht hopen dat het je lukt , maar ja , die genen hé 🙂

 2. August 18th, 2008 op 11:36 pm # Ghosty

  Blijven volhouden!
  Tegen dat roefelen in de zak mss een pakske kauwgom in uw zakken steken? (tis maar een idee)
  Kzal mijn netlog spionnen aansporen u in de gaten te houden, wee u als iemand u snapt op roken! 🙂

 3. August 18th, 2008 op 11:53 pm # Bram Van Damme

  Geen kauwgom nodig … het gaat echt vlot (op m’n humeur na) 😉

  En neen hoor, geeneen zal me betrappen op roken, ‘k Sta zelfs soms rustig tussen de rokers in mee te babbelen, en dat zónder nog maar richting sigaret te neigen.

  Vreemd.

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties