3

Trend

Geplaatst onder Films, Muziek & Series op January 21st, 2009 om 16:23 / 3 Reacties »

Het jaar onzes Heeren 2008: een paar opgeplooide kapstokken gedoopt tot “De Sliplift” wint om onverklaarbare (*) reden De Bedenkers.

Het jaar onzes Heeren 2009: een paar opgeplooide kapstokken gedoopt tot “Het Papiermaatje” wint om onverklaarbare (*) reden De Bedenkers.

Ik ga alvast een paar kapstokken zoeken en beginnen plooien tot ik iets heb. Dan is het maar een kwestie van me wat dom (**) en naïef (***) te gedragen en wie weet rijf ik volgend jaar de 25.000 Euro binnen 🙂

(*) Je gaat mij niet wijsmaken dat dat het meest innovatieve in Vlaanderen is én dat Den Belg daar nog eens op stemt ook.

(**) Sorry Sonia, maar je komt niet zo snugger over eerlijk gezegd. Je “pleidooi” tijdens de laatste aflevering was vrij beschamend.

(***) Je gaat mij niet wijsmaken dat wanneer je zonder ook maar enige vorm van aanraking met het internet  een designer vindt die je product wil herontwerpen (****) door even een uurtje in de bib te Googlen op “design”; Heeft er iemand geholpen?

(****) In hoeverre is dit fair tegenover de andere uitvinders die zelf ontwerpen maken en doen? Dat een bedrijf je uitvinding wat afstelt en bijschaaft kan ik begrijpen, maar dat je product van de ene week op de ander plots onherkenbaar is, vind ik er over (Stel je voor dat de speculoospasta plots geel zou zien en naar banaan zou smaken!)

3 Reacties op “Trend”

 1. January 21st, 2009 op 5:12 pm # Outro

  *_ zo profileert ‘de bedenkers’ zich ook niet
  **_ een beetje onrespectvol, een poetsvrouw die zo’n heel proces aflegt… het lijkt me niet zo dat ze in enkele maanden kan transformeren in een designgoeroe. En waarom zou dit haar moeten beletten om mee te doen aan ‘de bedenkers’
  ***_ inderdaad ze hebben haar geholpen in de bib., ze filmden haar zoekscherm en daar kwam ze uit op Tupperware. Als ze een duwtje in de rug kreeg lijkt dit me nog altijd niet zo erg, die met zijn boorgaten had wel een volledige specialist aan zijn zijde.
  ****_ als ontwerper kan ik zeggen dat het basisidee van haar ontwerp nog altijd identiek was. Enkel de ‘bekleding’ veranderde, of kwam erbij… dit was nodig naar prijszetting en uitzicht.

 2. January 21st, 2009 op 6:09 pm # Bram Van Damme

  Outro,

  * Hoe profileren ze zich dan wel? Ik had het alvast op het meest innovatieve/inventieve/handige/etc. van alle kandidaten die deelnamen. Ik kan me bvb voorstellen dat die remorquedraaier en drillmarkers wel ̩norm handig/vernieuwend zijn en Рmijnens inziens Рmeer innovatief is dan het papiermaatje. Daartegenover staat dan weer dat het papieermaatje voor IEDEREEN bestemd is. Misschien is het daarom dat .vla er op stemde?

  ** Komt idd laag bij de grond over, maar dat is nu eenmaal wat ik ervaren heb. Als nu blijkt dat ze kuisvrouw is verandert er niks aan de zaak imo (een job is een job en als je die graag doet dan is het jouw droomjob): het eindpleidooi was gewoonweg énorm beschamend en kwam verward over (vrij vertaald als “niet zo snugger”).
  Dat ze plots moet veranderen in een designguru verwacht ik geenszins (van een enkele kandidaat trouwens); het zijn en het blijven uitvindingen voortvloeiend uit het vloamsche ouwerwetse gezonde boerenverstand

  *** Dat de bibliothecaris haar helpt heb ik geen probleem mee; Ik alludeerde meer op een hulp van de VRT uit om haar te boosten / bepaalde contacten te shortcutten.

  **** De idee zat er zeker nog in, doch vond ik het een té groot verschil om het nog steeds als “het hare” te beschouwen (De speculoospasta bvb is geënt op een basisidee, maar is gewoonweg van Lotus). De bijgekomen opplooi feature is leuk, maar useless: enkel de transporteur wint aan plaats; Eens thuis staat het ding altijd – behalve op de dag net voor en na de ophaling – steeds open.

  (kwestie van de discussie gaande te houden ;))

 3. January 21st, 2009 op 10:40 pm # outro

  * Gezocht maar niet gevonden, toch ben ik van mening dat de bedenkers zich niet profileert alsof ze met het programma het meest innovatieve ontwerp van België gaan vinden. Ze zoeken eerlijk ontwerpen die het leven van de gewone Vlaming aangenamer kunnen maken.
  Ze bekijken het naar mijn mening ook meer in totaliteit, sommige hebben een goed idee, maar is het niet goed uitgewerkt, geen goeie uitleg of heeft het weinig ‘marktwaarde’. (naar mijn mening was het niet nomineren van de remorquedraaier een misser van de jury)
  Jouw opmerking klonk me in de oren alsof je wachtte op een uitvinding als het wiel ooit geweest is met een verdachtmaking alsof de sms-voting niet correct verliep.

  ** ok je oordeelt sneller dan ik dan ^^ ik was van mening dat die vrouw zelfvertrouwen ontbrak en ze uitermate zenuwachtig was. Verder paste het ook bij die mevrouw en haar ontwerp… eenvoudig zonder veel poespas (toch voor het tupperware-gedoe). Ja ik heb nogal de neiging om de vraag ‘waarom’ te stellen.
  Er zijn genoeg mensen die niet goed communiceren, maar wel heel snugger zijn. *vingertik*

  *** dan nog zie ik er geen problemen in. Die mevrouw had duidelijk de connecties niet. Sommige stonden daar met profwielrenners, andere met een groep productontwikkelaars achter zich. Al reageer ik dan in de gedachte dat de VRT haar inderdaad een duwtje in de richting gaf.

  **** eigenlijk niet hoor, denk het omhulsel weg en je hebt het eigenlijke ‘papiermaatje’. Naar uitzicht toe heeft het inderdaad een wezenlijke verandering ondergaan, wat – naar mijn mening – het product niet ten goed kwam.
  Naar aanleiding op verschillende fora of het papiermaatje nu origineel is – sommige beweren het 10 jaar geleden gekocht te hebben bij ikea – en de opmerking ‘het is origineel omdat het een extra functie heeft, inklapbaar, durf ik niet meer te beweren dat het origineel is.
  Speculoospasta zou ik trouwens nog minder een ‘uitvinding’ noemen. Een kok zou nogal wat uitvindingen moeten patenteren als hij/zij een nieuw gerecht maakt.

  Oh virtuele discussie gaan altijd eindeloos door 🙂 maar ik merk altijd op dat mensen graag iets afbreken. Een kunstwerk is geen kunst, een uitvinding geen uitvinding… da’s zo Vlaams :p 😆
  En ik hang ook graag eens den ambetanten uit!

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties