2

Kubus

Geplaatst onder Groeipijnen op February 3rd, 2009 om 08:07 / 2 Reacties »

Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door de wereldbefaamde Rubik’s Cube. Reden is vrij simpel: ik snap maar niet hoe het ding op te lossen valt … allé, ik heb me er nog niet echt op toegelegd.

Op één van de vorige pannenkoekenzondagen (@pkz) – een non-event dat op een luie zondag ontstond (“Pics or it didn’t happen”) – bij @Joke thuis sprong de magische kubus terug in het oog. Een half uurtje draaien later stond ik niet al te veel verder.

Vorige week sprong er een hippe iPhone applicatie in het oog: CubeCheater:

CubeCheater is a new iPhone and iPod Touch app that solves everyone’s favorite 80’s puzzle cube. Just input the current state of your cube and CubeCheater will show you how to solve it.

Wow, could it be dat een simpele applicatie van slechts 79 cent mij voor de eerste maal ooit een Rubik’s Cube kon laten … euh … resetten?


CubeCheater

De vorige #pkz (again: Pics or it didn’t happen) heb ik de applicatie meteen kunnen testen. Ja hoor, alles inputten en 20 draaien later was het resultaat er al!


OMG!

Ondertussen is de Rubik’s Cube terug dooreen gehaald en ben ik – na wat research op YouTube – begonnen met het studeren van enkele algoritmes.


How to solve a Rubik’s Cube, part one (bekijk ook part two)

Het eerste filmpje is er ondertussen al doorgedraaid (ebdem?) en het resultaat mag er zijn eerlijk gezegd: één zijde volledig opgelost; Wie had dat ooit gedacht?!


Één zijde opgelost!

Ja hoor, ik ben trots op mezelf! Edoch, echt snappen doe ik ‘m nog niet momenteel … ‘t zal nog een tijdje duren eer ik het volledig onder de knie heb 🙂

2 Reacties op “Kubus”

  1. February 3rd, 2009 op 8:56 pm # marianne verheecke

    Ik word nerveus van die kubus , geef mij maar een goed boek . Wel leuk als je ermee overweg kan : succes 🙂

  2. February 7th, 2009 op 12:42 am # Javache

    Met die tweede reeks filmpjes heb ik ook al eens zo’n kubus opgelost die al een paar jaar in mijn kast lag. Gekke mannen die die dingen bedenken.

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties