2

Gevogelte

Geplaatst onder Uncategorized op April 5th, 2010 om 13:39 / 2 Reacties »

Gisteren

Gisteren vind ik een duif net aan de veranda. De afdruk op de veranda is duidelijk: de duif is er knal tegen gevlogen. Niet de eerste keer dat zoiets gebeurt, maar fijn is anders … zeker voor m’n buurman, gezien het ook nu alweer een duif van hem is.


De afdruk van de eerste duif (let op de pennen en snavel die je duidelijk kan zien)

Deze voormiddag

In het gras zie ik Kiki met iets pluimerig spelen. “Waarschijnlijk een klein vogeltje” denk ik bij mezelf. Wanneer ik wat later de kippen eten ga geven zie ik dat Kiki op een bijna complete vleugel van een duif aan het knabbelen is.

Deze namiddag

Ons Fleeble komt dolenthousiast binnen. “Miauw miauw miauw miauw” doet ze, terwijl ze me aankijkt en aanstalten maakt dat ik haar zou volgen, wat ik ook doe. Blijkt dat ze met een duivenjong (slechts een paar dagen oud; mijn pepe heeft nog duiven gehad dus ik weet hoe ze er uit zien) naar huis gekomen is.

Hopelijk is het jong niet van onze buurman. Zou ook niet kunnen, gezien zijn duiven in hun hok zitten en de poezen daar niet in kunnen. Hoewel: een paar weken geleden is Fleeble eens vol onder de stront terug naar huis gekeerd. Nu, dat kon ook van een dol avontuurtje in het kippenhok zijn, maar sinds vandaag begin ik daar aan te twijfelen …

Geplaatst onder Uncategorized
Tags: , ,

2 Reacties op “Gevogelte”

  1. April 13th, 2010 op 12:36 am # marianne verheecke

    ik hoop echt dat je geen ruzie krijgt met de duivenmelker.toen ik klein was heeft er eens een een kat van mij vergiftigd.

  2. May 3rd, 2010 op 1:01 am # Ghosty

    Misschien late reactie maar ik sta maanden achter met mijn feedreader …

    Wat het vliegen tegen de ruit betreft bestaat een simpel truukje: vormen in de buurt van roofvogels (ook wel verkrijgbaar someplaces) aan die ruit hangen/plakken en de duiven gaan dervan wegvliegen … tegen de kat die in het duivenhok geraakt … weet ik echter ook geen raad …

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties