1

Verkiezingen

Geplaatst onder Uncategorized op June 12th, 2010 om 19:58 / 1 Reactie »

Facebookvriend (en tevens in’t echt) Qrizz schreef het op Facebook neer, en het was er boenk op:

Verkiezingen…

Ondanks alle brievenbusvervuiling, zonevreemde weide-beplantingen (*stelt zich de schrik voor van alle onschuldige koeien/paarden/schapen voor als daar zo ineens een Pieter De Crem of Alexander De Croo wordt ingeplant*), extra bijlagen in dagbladen en de ‘kenners’ aka politicologen die her & der weer vanonder het stof wordt gehaald, is er nog steeds nergens een grondige analyse gebeurd van de mensen/partijen die onze stem willen afpakken. So here we go.

VLAAMS BELANG. Vlamingen EENst. Straffe slogan alleszins. Het extreem-rechtste allegaartje van hyperconservatieven, ultra-katholieken, hardcore racisten en andere pretbedervers werpt zich eens te meer op als de verdedigers van het Vlaamsche volk. Inderdaad, een stem op deze partij verzekert u van een maatschappij zonder criminaliteit en allochtonen (oops: in hun programma zijn dat synoniemen), Walen, niet-Antwerpenaars, en iedereen die VTM niet op 1 heeft staan. Tevens wordt Vlaanderen gezuiverd van al wie kritisch durft denken en niet binnen de lijntjes kleurt. Kiezers vindt men vooral bij allochtonen-haters waarvan de helft nog nooit een allochtoon in levende lijve heeft gezien. Men heeft ‘van horen zeggen’ (lees: ‘in Het Laatste Nieuws’) dat die vuile Makakken en Turken alleen maar last veroorzaken, en dat de pita-saus van de plaatselijke kebab-boer vergif bevat dat verstrekt wordt door Al Quada.

Prognose: aangezien zo’n dikke 15% van de Vlamingen -minstens!- van het azijnpissende type is, zal het verkiezingsresultaat voor VB rond de 13 à 16% draaien. Alweer ‘n verkiezingsnederlaag dus.

LIJST DEDECKER met sterspeler Jean-Marie als voornaamste stemmenkanon (tenzij Anne De Baetzelier, gewezen VeTeMe-presentatrice, en ooit nog Miss België in 1934 of zoiets, en haar ex-ex-collega Piet Deslé, hoofdredacteur van het VeTeMe-nieuws-onzin-gedoe, u ook bekend in de oren klinken?). Voornaamste politieke standpunten: alle anderen zijn slecht, de politiek is door en door rot, het zijn allemaal postjespakkers, de overheid moet stoppen zich te moeien, verkeersdrempels moeten worden afgebroken om er een muur tussen Vlalonnië en Waalderen mee te zetten, 120km/u moet de minimumsnelheid worden in de bebouwde kom. En als ge niet op JMken stemt, stop hij er mee! Ween Ween.

Prognose: een dubbele ipon en tot nooit meer.

N-VA ofte Vlaams Belang-light. De hardcore-kantjes worden afgevijld, maar toch blijven de Walen foei, zijn alle allochtonen die geen pita-patron of straatlegger zijn niet al te welkom, moet er meer Vlaamsche CultuurMuziek worden gedraaid, en zal er dagelijks een heruitzending van Ward De Bevers’ deelname aan de Slimste Mens Ter Wereld komen. Dan zijn we alvast van die FC De Kampioenen verlost… De hardwerkende Vlamingen krijgen best wat meer normen & waarden ingestampt, aldus de Nieuw-VA (wat is er trouwens gebeurd met de ‘Oude’ versie?). Kortom, Vendelkezwaai, Vlaanderen boven, patatten en socissen, maar N-VA blijft tot nader order niet heel erg oi!

Prognose; een grote overwinning hangt in de lucht, 25% of zoiets, voor deze hype. En wat komt dan?

Open VLD met als uithangbord Alexander de Croo. Alsof Herman nog niet erg genoeg was… Eens te meer profileert deze Open-partij zich als partij voor mensen mét veel centen, liberale zelfstandigen, en zogezegde vooruitstrevende -maar wel rechtse (huh???)- liberale zelfstandige mensen mét centen (al dan niet in’t zwart…) Ook hier moet de overheid zich niet te veel moeien -vooral niet met het eerlijk verdiende zwarte geld van het rijkere gedeelte van de bevolking – en beoogt men een afslanking van het overheidsapparaat (naar analogie met Open VLD-lid Margriet Hermans). De partij slaagde erin om mee ‘t land naar de knoppen te helpen, maar schuift netjes de schuld van zich af.

Prognose: zoiets als de uitstraling van Alexander Decroo. Normaal zou dat hoogstens 2,33% mogen zijn, maar laat ons zeggen dat ze komende zondag max. 15% op het uitslagenbord zullen zien.

Tsjeef Dee En Vee. Leterme heeft de boel verkloot, en nu mag Marianne Thyssen de meubelen redden. Deze verre oudtante van Sarah Palin (zo lijkt het wel) krijgt een zware erfenis toegeschoven. Nu de katholieke kweekvijver bijna is opgedroogd (wie gelooft die mensen nog…), en KVLV, KLJ, KKK en KBVB hoogstwaarschijnlijk niet voor genoeg stemmen gaan kunnen zorgen, zouden deze verkiezingen wel ‘s een historisch dieptepunt voor deze pilaarbijters kunnen worden.

Prognose: De Crem aan den dop (tenzij hij natuurlijk ergens in panne staat met zijn regeringsvliegtuig), tussen 18 en 22% van de stemmen zal desondanks niet onrealistisch zijn.

SP.A trekt onder gezag van Zoeloe-lip Caroline Gennez ten strijde. Deze sympathieke mevrouw maakte op ware maffia-stijl komaf met de al evenzeer sympathieke meneer F. Vandenbroucke, en heeft de moeilijke taak om een tegengeluid voor al dat extreem-centrum-rechts geweld te laten horen. Misschien was nog ‘t gemakkelijker geweest om als bondscoach de Dooie Duivels naar de eindoverwinning van het WK te loodsen, Linneke.

Prognose: pakweg 17% bij goed weer, 12% bij regenweer.

Groen! gaat het doen! met een groot pak nobele onbekenden op de lijsten. De geit-wol-gesokte-sandaalgesletste wereldverbeteraars zijn tegen alles waar de andere partijen voor zijn en vice versa. Iedereen op de fiets, verse groenten bij de vis, en meer flower of the power.

Prognose: mooi met de hakken over de kiesdrempel-sloot. 6 tot 8%

Buitenbeentjes (onder de kiesdrempel)

PVDA+, partij voor positieve mensen blijkbaar, wil alles radicaal veranderen. Stop het politieke circus, weg met de massa-winsten, de gemene bankdirecteuren achter slot & grendel, de fabrieken worden gecollectiviseerd door de arbeiders, en Stalin en Marx zijn toffe peren.

BuB, wat on het eerste zicht lijkt op een partij voor nuchtere chauffeurs, blijkt dus eigenlijk een partij te zijn die voor het behoud van België pleit. Ja, Sire, er zijn nog Belgen. Zowat 0,34% of zoiets.

CAP, partij van mensen die hun Hoofdletter-toets hebben laten aanstaan, en die ijvert voor een andere benadering van de politiek. Bekend gezicht hier is Tiny Mast (ouder van de vermoorde Kim & Ken).

Waar is trouwens de PiratenPartij gebleven? Zoals zoveel zaken (goed of slecht, laat ik wijselijk in het midden) overgewaaid vanuit Scandinavië en Nederland. Met echte programmapunten houden deze Vikings zich niet bezig, men wil enkel het auteursrecht enteren, en de maffiosi van Sabam kielhalen. Bijna was ik overgestapt, totdat… ineens… ik volgend interessant aanbod kreeg van een wel heel underground piratenzenderke. Lees hier in première hun manifest:

Z.E.E.M.V.E.L-partij?

U merkt het, beste luister… euh, lezer, wij vinden onze gading niet, en helaas zijn onze pogingen om een Z.E.E.M.V.E.L.-partij op te richten niet geslaagd. We hadden nochtans een paar uitstekende programma-punten:

ASIELBELEID: Aan de grensovergang met Luxemburg zal strenger worden opgetreden. Desnoods met het leger. Alle rijke stinkerds die met een Luxemburgse nummerplaat rondrijden om zo de Belgische verkeerstaks te ontlopen, zullen worden verplicht om een boerka te dragen. Er komt een Mercedes-ster-heffing.

B-H-V: wordt samen met B-M-W, S-M-Latem, en B-M-Leerne onmiddellijk gesplitst. Deze splitsing zal doorgaan op de Grote Markt te Brussel, en dit op 21 juli. Iedereen die ‘n stukje B-H-V wil, is welkom. Maar opgelet: op = op, wees er dus snel bij.

MEDIA: meer steun voor underground-radio (haha). VTM wordt verplicht ondertiteld, zodat ook niet-Antwerpenaars er iets aan hebben, er komt een Eugène Bervoets-verbod, en een Ben Crabbé-loze-dag in de week. De redacties van Dag Allemaal, VTM-Nieuws, Het Laagste Nieuws en Joepie worden samengevoegd (verder samengevoegd?), en samengebracht in 1 overkoepelend geheel, dat zendtijd krijgt tussen 04u en 06u30. Geen Ketnet meer voor pastoors.

ONDERWIJS: we zijn momenteel aan het onderhandelen met dhr. P. Huysentruyt om deze materie op zich te nemen.

HERZIENING VAN DE VERKIEZINGSWET : mensen uit het geslacht De Croo, of met namen zoals P. De Crem, Flup Dewinter, Gerolf Anenas, mogen zich voortaan niet meer verkiesbaar stellen. Y. Leterme verliest voor 5298 jaar zijn recht op verkiesbaarheid. Verkiezingen worden nooit op een zondag georganiseerd (zo worden de mensen die graag iets plannen op zaterdagavond/nacht ook ‘s ontzien).

ECONOMIE: wordt bij wet verboden! Dat was al zo’n blok-vak indertijd…

BEZWERING V/D CRISIS: met de intrekking van subsidies aan kerkfabrieken, en terugvraging van de excessieve bonussen en oprotpremies van ‘Top’-managers kunnen we gerust een crisis of 2 de baas… Meer zelfs, we kunnen met dat geld eindelijk dat stukse Luxemburg kopen, en aanplakken aan onze 32.000 km².

VEILIGHEIDSBELEID: meer groen op straat, meer blauw in de lucht. De macho-sirenes van de Pollutie worden aangepast naar van die EEND (kwek-kwek!)-klaxons. Pollutie-Uniformen worden door Walter Van Beirendonck geleverd.

***Z.E.E.M.V.E.L staat trouwens voor: ***

Zorgeloos Leven (Zonder vervuiling, ambetanterikken, negativisme, poten-uitvijzerij…)
Eigen snor eerst!
Eldi is geen Aldi (ook niet in Antwerpen)
Met elkaar is leuker dan TEGEN elkaar…
Verdeel de Rijkdom GVD !!!
Enne…
Leef zoals je fuckin’ wil (no matter what they say) !!!

Vanaf maandag 14 juni starten we de campagne…

Dank u Qrizz! Tijd dat je je blog terug eens wat leven in blaast, door bovenstaande dáár — en niet op Facebook — te plaatsen, kwestie dat de niet-gefacefuckte-medemens er ook van kan genieten 😉

Geplaatst onder Uncategorized

Eén reactie op “Verkiezingen”

  1. June 12th, 2010 op 9:03 pm # marianne verheecke

    toch wel heel goed gelachen nu, zou ik niet beter in bed blijven morgen ?

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties