2

Boom/Bomen

Geplaatst onder Uncategorized op July 10th, 2010 om 00:15 / 2 Reacties »

Een eerste iets wat ons opviel toen we ons huurhuis voor de eerste keer zagen was dat er een kabouter in de tuin woont. Althans, zijn paddestoel staat midden in de tuin te pronken, de kabouter zelf hebben we nog niet gezien.

De paddestoel is er ooit gekomen nadat men op die plaats een boom weggenomen heeft. De mast en kruin gingen weg, maar de wortel en resterende stronk bleven nog in de grond zitten — zo’n ding haal je er trouwens niet zomaar uit! Die stronk werd vervolgens geheel semi-professioneel gecamoufleerd met wat keien rondom en een paddestoel er (schuin) bovenop.

~

Gisteren tijdens het maaien van het gazon heb ik per ongeluk een stuk van de stronk onder de paddestoel getoucheerd. Tot mijn verbazing brak m’n grasmachine niet in twee maar vloog er een stuk van de boomstronk af. Na de maaibeurt de schade wat nader bekeken en bleek dat de boomstronk er op sterven na dood bij zat: met m’n handen en één welgemikte tik met een grote kei heb ik het ding zonder problemen in stukken kunnen duwen/trekken en het er vervolgens uit kunnen halen.

Een kwartiertje later was het al beklonken: de tuin was een een put rijker, klaar om op te vullen (wat ook gebeurde) en bij te zaaien (wat vandaag gebeurde).


Een gevulde put


Vergelijk met de foto (die met de hond) hierboven

De paddestoel, ondertussen ontheven van z’n camouflagefunctie, hebben we netjes bij de kippenren geparkeerd; kwestie dat de kabouter niet plots aan ons deur staat te bonken omdat z’n paddestoel weg is 😉


Onze kippen Rachid, Aziz & Lode en hun nieuwe buur

~

Achter onze tuin ligt een veld, met daar naast een beek. Langs die beek staan er mooie hoge bomen, leuk om naar te kijken en lekker rustgevend om naar te luisteren; op bepaalde momenten kan je hier niks anders dan de wind door de bladeren horen waaien, zowaar een Vosselare Put/Hoge Bomen-gevoel!

Iets wat opvalt is dat er in de rij bomen twee bomen ontbreken: ene recht tegenover ons huis, en de andere iets meer naar links, zo net aan de hoek van het scoutsterrein (waar ik in een niet zo ver verleden leiding gaf) en het eerste huis. In de winter zie je het het best, bewijze onderstaande foto.


Links en in het midden ongeveeer mankeert er eentje

Die laatstvermelde ontbrekende boom (de linkse) is in een niet zo verleden bij een niet eens zó hevige wind omgewaaid en landde daarbij op nog geen halve meter (!) van het huis vlakbij. Na onderzoek is gebleken dat de boom ziek was en dat quasi de ganse bomenrij het eigenlijk niet goed stelt …

~

Vorige week gingen er op het scoutsterrein de jaarlijkse VT-feesten / Jardin d’été met bijhorende voetbalmatch leiding vs. oud-leiding (de oud-leiding heeft nog maar eens gewonnen nota bene) door. Tijdens de tooggesprekken ‘s avonds ben ik te weten gekomen dat het bomenonderzoek eveneens suggereerde dat de ganse bomenrij zou moeten verdwijnen en dat er reeds enkele partijen aangeschreven waren om de vijf bomen direct achter het scoutsterrein / aan dat huis te komen verwijderen (op de winterse foto hierboven zijn dat de vijf bomen die links net uit beeld vallen). “Op vrij korte termijn zou het gebeuren” kreeg ik te horen.

Vandaag was het blijkbaar zo ver, en hebben ze de bomen neergehaald. De laatste boom heb ik nog kunnen timelapsen (← werkwoorden uitvinden, ik kan het!). Bekijk het zeker fullscreen, dan zal je zien dat net aan de kruin een persoon in de boom zit.

Vanaf het scoutsterrein – ik moest er toch zijn vandaag om nog wat zaken van de VT-Feesten op te ruimen – ziet het resultaat er als volgt uit (ik sta op de middelste stronk; de bomen hebben ze over de beek neer laten komen).

De resterende bomen zouden waarschijnlijk deze zomer nog volgen … ‘t zal toch raar doen, zo zonder bomen, want ik vind ze toch wel wat hebben eerlijk gezegd.


Een blije Finn met – nu nog – bomen op de achtergrond

Geplaatst onder Uncategorized
Tags: ,

2 Reacties op “Boom/Bomen”

  1. July 10th, 2010 op 9:00 am # marianne verheecke

    bomen , met wat wind erin zijn zo enorm rustgevend, ik vind het dus jammer dat ze gekapt worden. de kabouter al gezien ? 🙂

  2. July 10th, 2010 op 9:29 am # Eveline

    Met dank aan *mijzelve* om uw slaapkop te laten weten dat ze aan de laatste boom aan’t kappen zijn…sinds half 7 die ochtend al *geeuw*

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties