1

Muizen

Geplaatst onder Uncategorized op July 12th, 2010 om 00:07 / 1 Reactie »

Af en toe vinden we in onze tuin een door de katten gevangen muisje terug, sinds de lente één per week ongeveer. Deze week is het ietwat ontploft qua aantal: elke dag hebben we er al minstens één gevonden. Ofwel in de tuin, ofwel net aan het raam achteraan het huis, of zelfs aan hun voederbakje in de keuken.

Vandaag was het dan ook weer prijs: Ons Fleeble — dat ooit kleine ding van nog geen jaar oud, ondertussen hoogzwanger en bijgevolg binnenkort tienermoeder — kwam met een muisje af tot op het plankier, deze keer een bosmuisje.

De muizenteller staat deze week ondertussen op zeven lijkjes, een mengeling van bosmuisjes, spitsmuizendie blijkbaar geen muizen zijn, dank u @jente – en veldmuizen. Eveneens op de teller staat één levend spitsmuisje dat eersgister onder de wasmachine zat te piepen. Heb het beestje netjes kunnen vangen (een afgesneden fles langs de muur waar ze passeren zal houden werkt altijd!) en dan maar achteraan de weide losgelaten.

Geplaatst onder Uncategorized
Tags: ,

Eén reactie op “Muizen”

  1. July 12th, 2010 op 12:31 am # marianne verheecke

    ik ben toch blij dat onze katten binnen leven, ik word hysterisch van muizen zelfs als ze steendood zijn: ik ben een mietje 🙂

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties