6

Prutsekes

Geplaatst onder Uncategorized op September 19th, 2010 om 13:06 / 6 Reacties »

Op 28 juli, tussen 0u30 en 3u00 is onze poes Fleeble bevallen van vier kittens. De bevalling is vlot verlopen en na een paar dagen later was ze terug op kracht. De eerste dagen liep ze wat onwennig, wat wil je, ze was toen nog geen jaar oud, maar uiteindelijk gaat het moederschap haar nog goed af eerlijk gezegd.


Fleeble, net bevallen van haar derde jong

Met de kittens alles prima, behalve eentje dewelke een afwijking aan z’n hersenen heeft waardoor hij wat – euh – “achter” is. Nu, het klinkt erger dan het is hoor: buiten het rondlopen met een schuin hoofd en een verwijde pupil crosst onze Lloyd zoals we hem noemen (afgeleid van Mongoloid, hihi) vlot rond en moet hij zeker niet onderdoen voor zijn drie zussen!


Onze Lloyd

Sinds het nemen van de foto is hij ook al wat verbeterd en is hij er speelser op geworden 🙂

~

Op 1 april 2009 is in het Belgisch Staatsblad een wetwijziging van het KB van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren verschenen. Het besluit gaat onder andere over het feit of je al dan niet een erkenningsnummer (en aanvullend heel de santenboetiek: handelsregisternummer, startkapitaal, etc) als kweker moet hebben.

Indien onze bronnen correct zijn mag “de occasionele fokker” een erkenning aanvragen, maar is hij niet verplicht (Los daarvan: waarom worden wij trouwens plots als fokker bestempeld?). Concreet gezien moet je als occasionele fokker geen zo’n erkenningsnummer hebben, maar mag dat wel. Gelukkig maar ook, of het zou betekenen dat elk gezien wiens kat (toevallig) zwanger geraakt zou moeten registreren.

~

Om onze kittens aan de man te brengen plaatste Eveline op Kapaza een zoekertje met de kittens. Bij de vraag naar het erkenningsnummer vulde ze 000000 in, gezien wij dat niet hebben. Tot haar verbazing was haar zoekertje de dag na plaatsen plots weg. Dan maar opnieuw proberen,  maar opnieuw verdween het zoekertje. Erger nog, haar account bleek vervolgens geblokkeerd zonder enige melding.

Na wat heen en weer gemail blijkt dat ze dat deden omdat ze geen erkenningsnummer ingevuld heeft … en ja hoor, hoewel door de wet niet verplicht, staat het toch in de Kapaza voorwaarden vermeld: “Bij honden- en kattenzoekertjes moet er altijd een geldig erkenningsnummer worden vermeld”.

Jammer dat Kapaza hier een extra vereiste bovenop de wet legt, maar dat zal waarschijnlijk zijn om zichzelf juridisch in te dekken wanneer iemand toch geen “occasionele fokker” blijkt te zijn. Wat me echter minder zint is dat Eveline haar account zomaar afgesloten werd en ze zelf moest uitvissen waarom precies dat gebeurde. Een mailtje/melding van Kapaza uit na het eerste verwijderen was handig geweest …

~

Zodoende plaatsen we dan maar hier een annonceke om ons poezekes aan de man te brengen. Lloyd van hierboven is reeds besproken en zal bij familie van sirWard terecht komen en aldaar goede zorgen krijgen. Resteren er nog drie andere kittens, alle drie meisjes: een wit/grijs langharig bolleke (“pluchke”), een zwart/wit kortharig (“zwarten”) en een kortharig tijgertje (“tijgerke”).

Hier nog een filmpje, allen aan het nagenieten van de moedermelk.

De kittens zijn allen zindelijk, en eten vlot brokjes. Heb je interesse, laat gerust een reactie na, of stuur me een @mention/DM/mailtje/postduif. Vanaf 22 september mogen ze opgehaald worden.

Update: te laat, ze zijn reeds de deur uit!

Geplaatst onder Uncategorized
Tags:

6 Reacties op “Prutsekes”

 1. September 19th, 2010 op 2:20 pm # marianne verheecke

  ik zou natuurlijk graag dat tijgertje hebben , maar ja, we hebben de zusjes lola en polatje al 🙁

 2. September 20th, 2010 op 12:08 pm # Eveline

  Ik wil ook wel eentje, anders :p

 3. September 30th, 2010 op 12:22 pm # animuz

  OOoooo! Maar zeg zo lief! Ik wil al heel lang een kat, en ‘pluschke’ ziet er echt om te smelten uit! Ik denk er nog even over na…

 4. October 11th, 2010 op 5:24 pm # Lys

  oooo! ik zoek al maanden achter een kat en zou graaf pluschke hebben als het mogelijk is.

  Ps: ik woon in gent

 5. October 11th, 2010 op 5:27 pm # Lys

  nog een vraag ik zou graag een vrouwelijk poes hebben, welke van uw katten in vrouwelijk?

 6. October 11th, 2010 op 5:33 pm # Lys

  sorry dat ik nog een reactie schrijf maar ik kan niet wachten en kiezen tussen pluschke en tijgerke. mijn gsm num 0489387030

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties