5

Ramen

Geplaatst onder Wonen in Gent op February 25th, 2008 om 00:01 / 5 Reacties »

Eén van de eerste kleine straatjes die ik al fietsend door Gent ontdekte was Ramen, een klein straatje tussen de Burgstraat en de Hoogstraat/Poel. Via deze shortcut ontweek ik de drukke Peperstraat en Hoogstraat (én de rode lichten op de hoek) al rijdend van en naar het werk.

Ramen, map
(Klik op kaartje voor Google Maps versie)

De fun was echter van korte duur: Na twee weken er door te vliegen werd Ramen volledig opengegooid om de riolering (en meteen ook het wegdek) te vernieuwen en de ondergrondse parking er af te werken.

Ramen

Na vier maand toch via de Peperstraat/Hoogstraat gefietst te hebben (en vervolgens verder via de Sint-Michielsstraat tot aan Ajuinlei) is Ramen sinds vorige week terug officieus open.

Ramen (1)

De hobbelige oude kasseien en erbarmelijk opgelapte macadam hebben plaats geruimd voor netjes (lees: zonder hobbels) aangelegde klinkers; Een waar plezier om op te rijden. Het is echter nog wat vlieg- en stuntwerk aangezien het fijne zand dat ze er op gegooid hebben nog niet volledig door de voegen getrokken is, met een paar bijna-uitschuivers tot gevolg.

Ramen (2)

Ramen (3)

Leuk om weten ook is dat de parking Ramen na lange vertraging, bewijze dit niewsartikel van 2004, eindelijk afgewerkt en opengesteld is. Aan de buitenkant te zien is het een vrij geavanceerd ding geworden; Om de een of andere duistere reden zijn er zelfs bewegende glazen panelen aan de inrit/uitrit voorzien – kwestie van de warmte binnen te houden?

Ramen (4)

Zomaar in Ramen parkeren zit er echter niet in: Ramen is een abonnementenparking geworden, met uitzondering van grote evenmenten (zoals de Gentse Feesten) in de binnenstad (#).

Verder heb ik op Flickr/Google nog deze drie interessante foto’s (zeer zeker te klasseren onder “uit de oude doos”) van Ramen gevonden. Allen zijn ze van uit Blindeken (parallel met de Peperstraat) getrokken als ik dat goed zie: let op het gebouw met gebogen poort rechts en vergelijk dan met het poort links op de foto hierboven 😉

Ramen
Ramen, anno december 2004 – (foto: Pierre Putman)

Ramen
Ramen, anno augustus (?) 2005 (foto: Hans Dekeyser/CityLAB)

Ramen
Ramen, anno november 2005 (foto: Hans Dekeyser/CityLAB)

Geplaatst onder Wonen in Gent

5 Reacties op “Ramen”

 1. February 25th, 2008 op 8:42 pm # O.

  Een linkje met mijn naam en naar mijn site zou vriendelijk zijn.

  Groeten.

 2. February 25th, 2008 op 9:47 pm # Bram Van Damme

  Hoi Hans,

  de foto had ik reeds doorgelinkt naar jouw bericht/site; ondertussen de post aangepast met jouw naamsvermelding én extra doorklik 😉

 3. February 25th, 2008 op 10:25 pm # O.

  Bedankt voor de link en zo Bram. Veel blogplezier verder.

 4. February 28th, 2008 op 12:54 pm # Typisch - Nieuw in Gent

  […] Afval”, gespot in Ramen Geplaatst onder Uncategorized Tags: murphy, typisch, […]

 5. March 21st, 2008 op 6:57 pm # Huis te koop - Nieuw in Gent

  […] door Ramen naar huis gefietst en een huis te koop gespot; Had ik maar de koopkracht (een hippe term […]

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties