Als “Met gezoem in onze oren spelen we eindeloos” wordt het vrij vertaald (en je spreekt het alsvolgt uit: /mɛð sʏð i ˈeiːrʏm vɪð ˈspɪːlʏm ˈɛntaløyst/), de titel van de nieuwe CD van Sigur Rós (één van m’n favoriete artiesten). Zonder gezoem in m’n oren kan ik er eindeloos naar luisteren; De single Gobbledigook heb je waarschijnlijk al op de radio horen passeren.

Alhoewel ik in 2006 op Rock Werchter rondliep heb ik ze daar niet aan het werk gezien. Reden: ze waren me toen nog vrij onbekend (shame.on.me) en toen ging m’n voorkeur uit richting dEUS die terzelfdertijd de Main Stage onveilig maakte.

Dit jaar waren ze terug op Rock Werchter, maar dan op de Main Stage ipv de Marquee. Aangezien ik er dit jaar als medewerker rond liep (zij die m’n Twitter volgen hebben het waarschijnlijk wel gemerkt) kon ik de kans om ze deze maal te zien natuurlijk niet links laten liggen.

Gewapend met onze rugzakken, kw’s, wat eten en drinken en onze fototoestellen (de foto’s gooi ik nog wel online, camera niet bij momenteel) zakten ik en m’n vriendin (eveneens Sigur Rós fan, zij was er wél bij in 2006 – *jealous!*) reeds tijdens het optreden van Ben Harper (die ervoor speelde) af richting de Main Stage om helemaal vooraan te staan, hoewel dat niet zo aan mij besteed is (ik heb liever wat bewegingsruimte rondom me).

Man man, druk was het daar vooraan inderdaad! Naast de Sigur Rós fans stonden de Radiohead fans (Radiohead speelde erna) er ook reeds. De spreuk met die blikken en die sardienen kwam in me op.

Nu, ik ben blij dat we tussen de grote massa stonden want het optreden was fe-no-me-naal! Naast een paar klassiekers van Von, Ágætis byrjun, ( ) en Takk… speelden ze natuurlijk ook hun nieuw materiaal. Hoogtepunt was zeker en vast Gobbledigook: bakken sfeer, mede dankzij het confettikanon dat plots in gang schoot! Echte kippevelmomenten!

Nagenieten doe ik nog steeds, dankzij YouTube:


De opener, Svefn-g-englar van Ágætis byrjun.


Svefn-g-englar, andere hoek (en wat beter beeld)


Glósóli van Takk… *KIPPEVEL!*


Hoppípolla, van Takk…


Untitled 8, van ( ) *KIPPEVEL!*


Gobbledigook


Gobbledigook, right in between the crowd

Ach, ik zou hier nog bakken meer filmpjes kunnen zetten; Zo betoverend zijn ze!

( update: de vermoedelijke setlist zou hier te vinden zijn 😉 )

Wil je ze zelf aan het werk zien, dan kan dat nog op Pukkelpop. Geen zin om in de modder te staan? Geen nood, op zondag 16 november maken ze Vorst Nationaal onveilig. Is 16 november nog te lang veraf? Geen nood, Heima is er om je honger te stillen.

Uiteraard heb ik op Werchter nog wat andere optredens tijdens het werken door meegepikt … uitblinkers waren Vampire Weekend, Moby (WOW!), Underworld (Nog meer WOW!), Jay Z (“Get that dirt of your shoulder!“). Grootste tegenvaller waren The Chemical Brothers; En Soulwax had ik liever als de oude Soulwax aan het werk gezien, niet de E-Talking versie (maar goed was het wel!).

6 Reacties op “Með suð í eyrum við spilum endalaust // Rock Werchter 2008”

 1. July 12th, 2008 op 12:22 pm # Bart

 2. July 14th, 2008 op 6:25 pm # marianne verheecke

  Ach , wat ben ik toch een ouwe sok als ik die mooie clipjes bekijk 🙁

 3. July 14th, 2008 op 8:02 pm # Evelineke Panteke

  lalalalalal oooooh-oooooooooh intedilaaaudeluuu 🙂 niemand weet wat ze zingen, ma tklinkt wel sympathiek…net zoals Gobbledigook, geniaal gewoon! :p 16 nov it is! fiestjuh! :D:D:D gah! ma please stop clap-clap-clap-clapping! “wat beter beeld” wacht maar tot ik mijn filmke erop smijt. as a matter of fact, ‘k ga ‘t nu direct doen! huij!

 4. July 14th, 2008 op 9:55 pm # Foto’s Sigur Rós @ Rock Werchter 2008 - Nieuw in Gent

  […] beloofd staan de foto’s van Sigur Rós hun optreden op Rock Werchter 2008 […]

 5. August 17th, 2008 op 3:11 pm # Sigur Rós at Pukkelpop 2008 - Nieuw in Gent

  […] had ik Werchter reeds achter de kiezen (met, naast een énorm fraaie ervaring, een bak beelden en massa’s YouTube filmpjes tot gevolg) en kon ik me gemakkelijk doorheen de 4 dimensies transponeren (en dat in 1 keer, […]

 6. November 11th, 2008 op 12:33 am # Nazomer - Nieuw in Gent

  […] is dat van Sigur Rós nu zondag de 16e te Vorst Nationaal, iets waar ik al sinds het bijwonen van hun optreden te Werchter en het zien van dat van op Pukkelpop naar uitkijk. Ach, ik begin al weg te dromen als ik die posts […]

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties