4

Nazomer

Geplaatst onder Films, Muziek & Series op November 10th, 2008 om 23:25 / 4 Reacties »

Terwijl er een storm over ons Belgenland raast breekt voor mij en m’n lief de festival-nazomer aan. Ja hoor, November zit zowaar vol met geplande concerten welke we gaan bijwonen!

De festival-nazomer startte met Amon Tobin hier in de Vooruit in Gent. Een optreden dat me zeker en vast wist te smaken. Echter, een uur en een half ver in de set had ik het wel gezien waarop we het voor bekeken hielden (dat en de vermoeidheid die ons parten speeldehet was tenslotte al 2u30 ondertussen). Voor m’n vriendin was het trouwens niet de eerste keer dat ze hem aan het werk zag en ze wist me te melden dat ie de vorige keer dat ze’m zag (in den AB) een betere set gedraaid/gespeeld had.


Het eerstvolgende concert dat eraankomt is dat van Sigur Rós nu zondag de 16e te Vorst Nationaal, iets waar ik al sinds het bijwonen van hun optreden te Werchter en het zien van dat van op Pukkelpop naar uitkijk. Ach, ik begin al weg te dromen als ik die posts nog eens herlees en de foto’s herbekijk.


Sigur Rós @ Rock Werchter 2008

Zelf wegdromen kan je trouwens ook, gezien de heren van Canvas zo vriendelijk zijn om nu komende donderdag (de 13e) Heima, schitterende reportage over de terugkeer van Sigur Rós naar IJsland (na hun Tákk Tour) waar ze hun volk met een reeks van onaangekondigde (al dan niet akoestische) optredens verrasten, uit te zenden. Stel alvast je timer in, want het is pas om23u40 dat ze er ons mee komen plezieren.


Sigur Rós, Heima Trailer

Een paar dagen later (de 20e) staat het optreden van The Streets in de Hallen van Schaerbeek op het programma. Gezien het vorige maand m’n broer z’n verjaardag was en hij The Streets nog niet live aan het werk gezien heeft besloten we om hem (en z’n lief) op een optreden te trakteren.  Ook al heb ik ‘m reeds 2 keer aan het werk gezien (Werchter 2006, Les Ardentes 2008), toch kijk ik er énorm naar uit want hij heeft nog maar onlangs een nieuwe CD uitgebracht!


The Streets @ Les Ardentes 2008 (#)

Afsluiten doen we op de 22e – opnieuw te Vorst Nationaal – met een optreden van Death Cab For Cutie, voor de vierde maal reeds (Ancienne Belgique 2006, Werchter 2006, Openluchttheater 2008, Vorst Nationaal 2008). Ja hoor, ik kan er blijven naar luisteren en van genieten.


Death Cab For Cutie @ Openluchttheater 2008 (bekijk ook de volledige set)

Tot zover m’n geplande festival-nazomer; Zijn er nog optredens die ik/we zeker deze maand niet mag/mogen missen? (I know MGMT nu vrijdag, maar daarvoor was ik hopeloos te laat).

4 Reacties op “Nazomer”

 1. November 11th, 2008 op 3:12 pm # lamazone

  Vetjes! Sigur Ros zou ik ook eens willen meemaken. Ik zal eens de concertagenda’s moeten raadplegen merk ik – er komen ongelooflijk veel goede artiesten naar België.
  Kleine opmerking: je schreef Abon ipv Amon.

 2. November 11th, 2008 op 8:26 pm # Bram Van Damme

  a(h), bon … werd aangepast 😉

 3. November 17th, 2008 op 4:19 pm # SupeR

  Jamie Lidell, 6 december Hallen van Schaarbeek

 4. December 4th, 2008 op 2:37 pm # Bram Van Damme

  ja! jamie lidell! helaas is’t pkz en de sint enzo..jammer

  zeg schattie, je schreef ook dat de streets in vorst was, maar was in de hallen 🙂

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties