4

Handig

Geplaatst onder Groeipijnen op July 23rd, 2008 om 18:51 / 4 Reacties »

Alles behalve handig kan je het noemen, dat programma van de Gentse feesten. Het ding is zo groot dat je het onmogelijk snel even open kan slaan zonder een paar omstaanders mee te hebben.

Programma Gentse Feesten 2008
Programma Gentse Feesten 2008 (dicht)

Programma Gentse Feesten 2008
Programma Gentse Feesten 2008 (open)

De programmatie op de website van de Gentse Feesten is het evenmin. Ofwel selecteer je een datum, maar moet je eerst nog een genre kiezen; Of je gaat per plein waar je dan wel per datum kan kijken wat er op het programma staat. De optie om een dagoverzicht (netjes per plein, naast elkaar in een grid – cfr. de papieren versie) zit er niet in. Jammer.

En dat in groot contrast met het programmaboekje van Rock Herk. Klein, duidelijk én bovendien nog eens knap. Zoals het hoort.


Programma Rock Herk (dicht)


Programma Rock Herk (open – dagoverzicht)


Programma Rock Herk (open – detail)

Ach, wat ben ik toch een pixelfucker op sommige vlakken. En ja hoor, ik besef maar al te goed dat ik appels en peren aan het vergelijken ben: 2 stages gedurende 2 dagen vs. 18 pleinen gedurende 10 dagen; Het gaat niet meteen gelijk op.

Waarom ik ze dan toch nog vergelijk? Los van het numerieke is en blijft het iets te groot, dat plan, naast het onoverzichtelijke aspect ervan. Een klein boekje, op pocketformaat (A5je of zo), met daarin per dag een grid; Het zou toch net iets handiger zijn me dunkt 😉

4 Reacties op “Handig”

 1. July 23rd, 2008 op 11:42 pm # lamazone

  Ja maar, belangrijker dan dat gepixelfuck: zijt ge geweest?

 2. July 24th, 2008 op 2:19 am # Ghosty

  Wel ik zweer al 3 jaar bij de papieren versie, vroeger zette use-it die papieren versie ook online als pdf. Superhandig! Maar op dat moment was de site ook nog vrij overzichtelijk, sinds 2 jaar is de site veranderd en is het echt SLECHT! (zie ook de gerelateerde post op wonko zijn blog van vorig jaar: http://www.wonko.be/2007/07/22/records-breken )
  En volgens mij hebben ze nog een bom geld betaald voor die site, regelrechte schande! (moest iemand van stad gent dit lezen: mensen willen een grid of toch per dag alles netjes onder mekaar zien en niet zoals nu als ik op dinsdag klik dat ik zie dat er concerten zijn, dat wist ik ook, maar welke? *klikker de klikker de klik*?? )

 3. July 24th, 2008 op 9:16 am # Bram Van Damme

  @lamazone: O ja hoor. Zondag wat rondgehangen in de berbertent (muntthee!) in’t Baudelopark; Dinsdag scheef gegaan op Sam Gooris en Eddy-is’m nu nog ni dood?-Wally; En gister op een afgesloten St. Baafs gestoten (De Kreuners) en na aan omwegje via de Vlasmarkt dan maar naar huis gebold. Vanavond vuurwerk aan’t station gaan bekijken 🙂

  @Ghosty: Tnx voor de link. Vat het idd netjes samen wat de site moet kunnen. En qua geld … goja … der lopen nu eenmaal énorm veel afzetters rond in het webwereldje (‘k heb ooit es een prijsbestek van Groot Bedrijf X voor een énorm simpele site voor Groot Bedrijf Y gezien en kon m’n ogen niet geloven toen ik het prijskaartje zag! Nog groter was m’n verbazing toen ik het opgeleverde product zag … amateuristisch was het!)

 4. July 24th, 2008 op 7:56 pm # ktrn

  Ik vind het ook een regelrechte ramp, die site.. . ‘t Is triestig eigenlijk.

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties