3

Battles @ Rock Herk

Geplaatst onder Films, Muziek & Series op July 20th, 2008 om 13:39 / 3 Reacties »

De Gentse Feesten zijn gister gestart. Waar ik zat? In het verre Limburg, meerbepaald Herk-de-Stad, Rock Herk (een gratis (!) festival) aan het meepikken. Reden van afzakken was Battles, een Amerikaanse math rock band, u waarschijnlijk bekend van o.a. Leyendecker vanop hun Mirrored CD (hint: rechts op die play knop drukken 😉 )


Battles – Leyendecker (Album version)

En ja hoor, die ene band was het meer dan waard om me een goeie 140 kilometer van m’n habitat te verwijderen; Live zijn ze meer dan geniaal en smijten ze zich volledig (bewijze de drummer alleen al, die na het eerste nummer reeds door en door nat was)!

Battles, Live @ Rock Herk
Battles, Live @ Rock Herk

Al hun nummers brengen ze with a little twist: Als ik de YouTube filmpjes bekijk dan merk ik dat op geen van hun optredens twee nummers exact hetzelfde zijn: telkens brengen ze het tot een hoger niveau en spelen ze vlot met ritmes en velerlei effecten (distortions en zo).


Battles – Leyendecker (live)

Naast Leyendecker was één van de andere hoogtepunten Atlas, énorm catchy dankzij de prettige vocals (je wordt er zowaar vrolijk van 🙂 ). Leukste van al is dat de zang geen sample maar evenzeer live gecrusht en gedaan wordt; Inderdaad, beetje zoals de eerder vermelde Yaov & Stijn 😉


Battles – Atlas (Live in studio)


Battles – Atlas (Live @ Roskilde)


Battles – sz2 (Live)


Battles – Race In (Live)


Battles – Tij (Live)

Ja hoor, ik ben nóg meer gevallen voor hen dan ik het al was, ook al hebben ze het zelf soms nog wat lastig om meteen het perfecte ritme te vinden (het laatste geplaatste “Tij” bvb is een aartsmoeilijk nummer), maar dat is al snel gecorrigeerd dankzij hun énorm vlotte samenspel 🙂

Enfin, vanavond es de Gentse Feesten gaan checken … we zullen zien wat het geeft, zo tussen de grote massa (ik zie er eerlijk gezegd een beetje tegenop).

3 Reacties op “Battles @ Rock Herk”

 1. July 21st, 2008 op 4:38 pm # ktrn

  En ge zegt dat als het al gepasseerd is! 🙁

 2. July 22nd, 2008 op 6:03 pm # Bram Van Damme

  @ktrn: Oei, had ik dat geweten kon je zeker mee!

  Ik zal alvast maar melden dat ik:
  – het wel zie zitten om de laatste dag Pukkel mee te maken (Sigur Rós) als er nog fans zijn (m’n lief zit dan in de UK dan en alleen naar daar bollen zou wat overkill zijn)
  – op 31/08 naar Mogwai in OpenLuchtTheater/Rivierenhof ga.
  – op 16/11 naar Sigur Rós in Vorst Nationaal ga.
  – nog een paar andere zaken in the spur of the moment ga meepikken wanneer ze komen opduiken.

  En daarenboven: er is (voorlopig) nog plaats in de auto bij alles 😉

 3. July 23rd, 2008 op 6:51 pm # Handig - Nieuw in Gent

  […] En dat in groot contrast met het programmaboekje van Rock Herk. […]

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties