22

Meneer Van Damme

Geplaatst onder Groeipijnen op October 14th, 2008 om 20:40 / 22 Reacties »

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een quote:

Hi all,

yes it is true – I will no longer be operationally active at Netlog, and will stop in the coming days. Some more information will follow in the coming days. All other activities continue.

Enjoy the w-e,
Bart

Vervang w-e door week en Bart door Bram en je bent er.


WTF? (#)

Maar Bramus, je bent er nog maar gestart!” hoor ik je al denken. Inderdaad, maar er zijn 2 dingen die jij (nog) niet weet:

1. “Dirk kan alles en Bart heeft altijd gelijk” (#)

Bart (ja, “den Bart” van overal op het interweb) zei me al van in het begin dat werken bij Netlog niet mijn ding zou zijn. Eerst zien, dan geloven zei de blinde (viz. ik) indertijd … ondertussen heb ik het gezien en moet ik eerlijk toegeven dat dat inderdaad niks voor mij is.

Begrijp me niet verkeerd: Netlog is zeker en vast een leuk bedrijf om in/voor te werken (fraaie gebouwen, schitterende ligging, goed gevulde frigo’s, pasta-tuesday, jong en divers team, …) maar voor mij persoonlijk mankeerde er “iets” aan gans het plaatje … de vibe ontging me wat jammer genoeg wat 🙁


Live it. Log it. (#)

2. Als je de kans krijgt om iets te doen wat je altijd al hebt willen doen, dan grijp je die kans, no matter what.

Toen ik met m’n kont onder de Franse zon lag (de foto’s staan sinds gister eindelijk online – het verslag volgt later nog wel) kreeg ik een telefoontje van een oud docent van me (die het ondertussen tot opleidingshoofd schopte), met de melding dat er een voor mij interessante vacature ter “Medewerker ICT”  aan de kaho (de hogeschool waar ik indertijd studeerde) openstond.

Eens terug van reis heb ik die vacature dan maar gecheckt en inderdaad, interesseren deed ze me zeker en vast, en dit dankzij het tweeledig takenpakket van de vacture: 50% labo’s in de vakgroep ICT mee verzorgen en 50% als ICT-coördinator van het departement fungeren.

Het eerste luik van de job (50% labo’s vakgroep ICT) had me al meteen te pakken gezien het een stiekeme droom van me in vervulling zou doen gaan. Inderdaad, I kid you not, lesgeven is iets wat ik altijd al heb willen doen.

Na het lezen van de vacature heb ik dan ook meteen de sollicitatieprocedure in gang gezet om enige tijd later op gesprek te gaan en om finaal op op 9 oktober te horen dat men “met mij in zee wil gaan” (#) waarop ik dan ook getekend heb 🙂


Ik en m’n oud docent, anno 2005

Nu, het zal niet meteen vollen bak lesgeven zijn: het semester is reeds gestart en de taken/lessen reeds verdeeld. Daarenboven is het niet het echte “les geven” wat ik zal doen (daarvoor heb ik – quite obviously – geen voldoende diploma), maar zal het opvolgen van labo’s (viz. den praktijk) en stages geleidelijk aan één van m’n taken worden. Aan de andere kant moet wel gezegd worden dat de kans om fulltime docent te worden zit er dik in zit: Als alles goed gaat zou het zelfs al binnen 2 tot 3 jaar kunnen zijn dat ik die overgang gemaakt heb 😉

O ja, gezien ik me trouwens nog in m’n proefperiode bevind te Netlog is m’n opzegtermijn van énorm korte duur en ben ik vanaf volgende week woensdag reeds present op de kaho … het gaat vooruit zeg ik je!

Zo, ik denk dat ik alweer wat potten gebroken heb en wat monden heb doen openvallen; Tijd om het even te laten bezinken … ik zal hier alvast beginnen om de persoonlijke data van m’n MacBook en iPhone te halen gezien die nog steeds eigendom van Netlog zijn uiteraard 😉

Fijne (werk)week nog!

Geplaatst onder Groeipijnen

22 Reacties op “Meneer Van Damme”

 1. October 14th, 2008 op 8:53 pm # Benjamin

  Godspeed. Het is niet altijd evident om direct te weten welke richting je wil/zal uitgaan in het beroepsleven, maar het ziet ernaar uit dat je deze keer nét iets bewuster gekozen hebt. 🙂

 2. October 14th, 2008 op 8:59 pm # Pieter

  Den Bramus gaat les beginnen ofwa, nice! Proficiat met uw nieuwe job en ik zal u wel eens tegen het lijf lopen op het KaHo zelf eens zeker 😉

 3. October 14th, 2008 op 9:04 pm # Jayme

  Opmerkelijke keuze, jammer dat je de “vibe” bij netlog niet gevonden hebt…
  I know, we moeten nog wat meer oefenen op die olifantengeluidjes maar we komen er wel 😉
  K wens je veel succes met je nieuwe job, you will do great!
  Grtz J.

 4. October 14th, 2008 op 9:33 pm # Dieter

  Succes!

 5. October 14th, 2008 op 9:57 pm # NiFkE

  Toffe wending, tot opt kaho! 😉

 6. October 14th, 2008 op 10:04 pm # Tijs

  Zeg Bramus, uw windows-bak staat nog steeds in orde zenne. 😉
  Veel succes opt Kaho

 7. October 14th, 2008 op 10:07 pm # Bart

  Proficiat met de nieuwe job! Ik ga er van uit dat je daar alle komende generaties leert met Spoon werken 🙂

  (Oh, en je weet waar er altijd een stoel op jou staat te wachten…)

 8. October 14th, 2008 op 11:01 pm # Klaas

  Een mijlpaal in de geschiedenis van een nottoir jobhopper?

  Anywayz, bon chance buddy. Een strakke move voor beide partijen /me thinkz.

 9. October 15th, 2008 op 1:25 am # Bart

  Congratz Bram, lijkt idd een leuke functie.

 10. October 15th, 2008 op 2:55 am # lamazone

 11. October 15th, 2008 op 7:43 am # lolly_P0P

  Proficiat met je nieuwe job! We zullen u dan eens met z’n allen komen bezoeken 😉
  En binnen een jaar of drie verwachten we hier een aantal mini-Bramussen om stage te doen hé 😀

 12. October 15th, 2008 op 8:23 am # wio

  Welgekomen! 🙂

 13. October 15th, 2008 op 8:53 am # zjuultje_

  … en het gaat vooruit. Succes!

 14. October 15th, 2008 op 9:06 am # Stijn Wijndaele

  Jongeheer B!

  proficiat met uw job! (klinkt ondertussen al bekend in de oren prolly) :p

  No kidding, have fun op het Kaho en zeg tegen Deheer Luk dat ik nog steeds een date/drankgelag met hem tegoed heb 😉

 15. October 15th, 2008 op 9:34 am # Matthias

  Ja man, het begint een klein beetje moeilijker te worden om je jobhops op te volgen. Maar ik hoop (ben eigenlijk zelf zeker) dat je het goed gaat stellen in ‘t KaHo. ‘t zijn daar leuke mensen 🙂

 16. October 15th, 2008 op 8:03 pm # Pletski

  Bramus

  Het was een plezier om u in die korte periode beter te leren kennen en samen te werken aan de ‘PH’. Veel plezier op’t kaho en doe ze daar allemaal de groeten.

  Plets

 17. October 16th, 2008 op 12:23 am # Toon

  Good luck Bram,

  Weet dat je bijdrage bij Netlog geapprecieerd werd en wordt. Jammer dat je de vibe niet ontdekt hebt.

  Veel succes met je loopbaan als lesgever!

  Toon

 18. October 16th, 2008 op 1:09 am # marianne verheecke

  Meneer Van Damme , ik neem mijn pet voor je af 🙂

 19. October 16th, 2008 op 10:23 am # Lode

  Proficiat! Learn.them.Bramus!.talk and love for ICT-Blue 😉

 20. October 16th, 2008 op 11:22 am # Manuel Martensen

  And so do i!

 21. October 16th, 2008 op 6:16 pm # Bram Van Damme

  Thanks to all voor de leuke commentaren. Nooit gedacht dat er zoveel (positieve) respons op zo korte tijd ging komen. You’ve all just put a smile on my face 🙂

 22. December 18th, 2008 op 11:23 am # Muteren - Nieuw in Gent

  […] je weet bestaat mijn job uit 2 luiken: 50% labo’s in de vakgroep ICT mee verzorgen en 50% als ICT-coördinator van het […]

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties