8

Huisbaas

Geplaatst onder Wonen in Gent op March 3rd, 2008 om 23:29 / 8 Reacties »

Ik had het al langer in het snotje en vorige week is het nogmaals bevestigd: m’n huisbaas, Ben, is de max!

Het begon allemaal toen ik hier nog maar een weekje woonde. Ik vroeg de huisbaas vriendelijk of hij het deurtje van het kastje onder m’n fornuis kon weghalen zodat ik vervolgens aldaar m’n microgolf zou kunnen plaatsen. Daarnaast vroeg ik hem of ie het gaatje waar de UTP-kabel van het netwerk (viz. “den internetkabel” voor de minder techneut onder ons) toekwam wat kon uitvergroten zodat ik m’n audiokabels netjes weg kon werken langs de kast weg.

De dag erop kwam ik – naar goede gewoonte – ‘s middags thuis en was Ben druk aan het werk samen met z’n werkmaatje Frederik. Frederik was bezig aan het kastje onder m’n fornuis en was er stroom aan het voorzien (met een G 2,5 in elektriekerstermen). Niet goed wetende waarom ie daar aan het prutsen was merkte Ben pienter op dat aangezien ik van plan was om daar m’n microgolf te plaatsen, ze er meteen ook een stopcontact aan het plaatsen waren. Schitterend gewoonweg; Punt bij voor den Ben!

Verder hadden ze het gat waar de UTP-Kabel uitkwam helemaal herwerkt en m’n stekkerdoos (waar m’n pc & scherm edm aan hangt) rechtstreeks aan de zekeringskast gehangen zodat de verdeeldoos ook netjes weg zat. Alweer een punt bij voor den Ben!

Twee weken geleden heeft Ben alweer extra punten verdiend door me te verrassen met de opkuis van de tuin; En vorige alweer een pak bonuspunten bij: na iets meer dan een week er vrij bouwvallig bij gelegen te hebben is m’n keuken terug zoals voorheen: het lek heeft de loodgieter gedicht en de afgebroken keukenkast hebben Ben & Frederik terug geplaatst op de plaats waar ie hoort: aan de muur!

DSC_0008
De loodgieter z’n werk

DSC_0009
Ben aan het werk

Verder hebben ze een extra stuk tasso tegen het plafond geplakt en de paar verloren mozaiek-tegeltjes netjes hersteld. De opkuis nadien was echter wel voor m’n eigen rekening, maar dat neem ik er graag bij gezien de vlotheid waarmee alles hersteld werd.

DSC_0010
Frederik aan het werk

DSC_0015
Een herstelde keuken 🙂

O ja, van de gelegenheid heb ik meteen ook maar gebruik gemaakt om de inhoud van m’n kast wat te herschikken; Het kwam al bij al nog goed uit, zo’n lek! 🙂

Geplaatst onder Wonen in Gent

8 Reacties op “Huisbaas”

 1. March 4th, 2008 op 8:43 am # Pieter

  Het ziet er direct veel properder uit vind ik. Jammer dat uw rechtopstaande lamp verdwenen is 😛

 2. March 4th, 2008 op 10:51 pm # Bram Van Damme

  Idd jammer van de rechtopstaande lamp; Die kwam nog vrij goed van pas om in 1 ruk gans m’n studio uit te lichten. Nuja, ik heb liever een afgewerkte keuken dan zo’n lamp 😛

 3. March 5th, 2008 op 7:36 am # ktrn

  Je mag content zijn met zo een huisbaas, dat duurt en duurt hier maar eer er iets in orde komt bij ons.. :s

 4. March 5th, 2008 op 11:26 pm # verheecke marianne

  Draag die gasten maar op handen , blijkbaar hebben ze het zeer goed met je voor 🙂

 5. April 5th, 2008 op 8:45 pm # la fille dissouse

  Op je blog beland via wijvenweek, stel je voor!
  Staat intussen bij mijn favorieten, al was het maar omdat ik stiekem ook heel graag naar Gent zou verhuizen, maar het er nog niet van gekomen is.

  PS: I looove die blauwe tegeltjes in je keuken 🙂

 6. April 5th, 2008 op 9:42 pm # Bram Van Damme

  Die tegeltjes zijn inderdaad wel het pronkstuk van m’n studiootje; Ze stralen iets zuiders / het vakantiegevoel uit me dunkt 🙂

 7. June 5th, 2008 op 10:31 pm # Studiootje - Nieuw in Gent

  […] studiootje is de max: Superligging, doenbaar van prijs, de max van een huisbaas, rustige bovenbuur, gezellig, een klein maar fijn tuintje, etc. Enige wat voor verbetering vatbaar […]

 8. September 25th, 2008 op 5:12 pm # Verhuizen - Nieuw in Gent

  […] m’n huisbaas de max is wisten jullie al. Dat hij er geen probleem van maakt dat m’n bovenbuurvrouw haar […]

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties