13

Studiootje

Geplaatst onder Groeipijnen, Wonen in Gent op June 5th, 2008 om 22:22 / 13 Reacties »

M’n studiootje is de max: Superligging, doenbaar van prijs, de max van een huisbaas, rustige bovenbuur, gezellig, een klein maar fijn tuintje, etc. Enige wat voor verbetering vatbaar is is de grootte … gans m’n inboedel (niet dat dat zoveel is) staat hier op een luttele 25m² opeengepropt. Hoe het er hier uit ziet? Ach, dat kan met 3 simpele foto’s beschreven worden, en dan ben ik reeds rond 🙂


Klein maar gezellig 🙂

Nu, ik moet eerlijk zijn: af en toe verlang ik naar iets groter. Wanneer dan in het straatbeeld enkele dingen te huur opduiken kan ik het niet laten om toch even een kijkje te nemen. Tenslotte, wie weet vind ik wel de/het ideale-betaalbare-niet-te-kleine-noch-te-grote-studio/appartement/huisje-van-m’n-dromen! Meer dan hetgeen ik nu heb hoef ik eigenlijk niet: een aparte slaapkamer zou al een hele aanwinst zijn!

Zo kwam er een goeie maand geleden een huis in m’n straat te huur. De gevraagde 750 euro per maand zou wel lukken, mits het vinden van een huisbuddy uiteraard. Even informeren om een bezichtiging te fixen maar de dag erna (de advertentie hing nog maar een dagje uit!) moesten de huidige bewoners me helaas melden dat het reeds verhuurd was. Te traag met de t van pita, Bramus!

Vorige week dan een ruim loftappartement dat betaalbaar was in de straat achter waar ik nu woon gespot. Bezichtiging geregeld, maar dat was dan niet zozeer m’n ding … het was té groot en de gezelligheid was vrij ver te zoeken.

Ja hoor, kieskeurig, dat ben ik ook nog eens ook! Iets wat niet meteen m’n ogen doet fonkelen of een appartement in een block, daar krijg je me niet meteen in … ik wil iets met karakter.

Vandaag in Ramen nog iets knus gezien: (soort van) duplex op het gelijkvloers met living (ter grootte van hetgeen ik nu heb 😀), badkamer (mét bad), keuken, een slaapkamer en nog een burootje/extra slaapkamer. Het ding heeft wel potentieel naar m’n vereisten (ligging, karakter, etc.) maar om als alleenstaande 600 euro per maand op te hoesten (zonder kosten dan nog!), dat vind ik net iets van het goede te veel.

Bovenstaande drie zijn het dus niet geworden … ondertussen neem ik af en toe een kijkje op Kapaza en ImmoWeb. Er zal wel iets leuk te vinden zijn zo ooit, op een dag. Wie weet moet ik het niet eens zo ver zoeken en verhuist m’n bovenbuurvrouw gezien ik van mening ben dat haar contract bijna afloopt … ik ga het haar alvast eens schaamteloos vragen wanneer ik ze nog eens zie want dat zou eigenlijk ideaal zijn: alles blijft hetzelfde, maar dan in’t groot 🙂

Mocht jij, liefste lezer (hear hear, je voelt me al aankomen), een gezellig studiootje/duplex met (minstens 1) aparte slaapkamer tegenkomen, laat het me gerust weten. Wie weet kunnen we samen een bottel champi kraken op m’n nieuwe woonst 🙂

PS: begrijp me zeker niet verkeerd. Ik woon hier graag en het is hier goed. Maar het kan natuurlijk altijd beter 😉

Geplaatst onder Groeipijnen, Wonen in Gent
Tags:

13 Reacties op “Studiootje”

 1. June 6th, 2008 op 7:47 am # Lode

  Wij hadden initieel ook het plan opgevat om in Gent iets te zoeken, maar toen we in Eke (wat op zich nog vlakbij is) een huis met tuin, kelder, garage, zolder, meerdere kamers voor maar 500 euro vonden was de keuze snel gemaakt. In Gent mag je voor die prijs tegenwoordig blij zijn met een apartement met 1 slaapkamer zonder bergruimte. En zoals je zelf zegt, 600euro (of meer) ophoesten als alleen verdienere is net iets van het goede teveel :/

 2. June 6th, 2008 op 1:30 pm # ktrn

  1. wat mij vooral opvalt: DAMN, zo proprer!!
  2. hier achter mijn hoek (uilkensstraat) staat een appartement te huur voor 450€ met 2 slaapkamers. Hoe het eruit ziet, dat weet ik niet. En ivm de ligging, dat zit voor ons wel goed maar voor u mss niet.. (dicht bij opritten autostrade, niet ver van UZ, een 15tal minuutjes wandelen nr station en hetzelfde aantal minuten nr de overpoort)
  3. succes met de zoektocht! 😉

 3. June 6th, 2008 op 1:52 pm # Bram Van Damme

  @Lode: Zover hoef je zelf niet te gaan voor zo’n prijsverschil. Langs de Brugse Vaart of de coté van de Brugse Poort (tussen de Nieuwe Wandeling, Rooigemlaan & Elyzeese Velden) of rond het station/UZ valt er ook al aardig wat aan een beduidend mindere prijs te vinden. Maar dat vind ik dan net te ver … ik heb er nu eenmaal voor gekozen om in het centrum te wonen en dat wil ik zo behouden.

  Als ik dan zie dat m’n broer samen met z’n vriendin te Deinze in een 3 verdiepen tellend rijhuis met tuin woont aan zo’n 600 euro per maand is het verschil markant. Maar dan: ik werk in Gent en ga met de fiets van en naar het werk. Hetgeen ik uitspaar aan benzine kan gerust richting de huur gaan; Kwestie van budgetten te verschuiven.

  @Katrien: Zoals eerder aangegeven heb ik wel graag dat het proper ligt. Foto’s zijn wel al enige tijd geleden getrokken … ondertussen is er al wat boel bijgekomen (eindelijk eens een paar oude posters aan de muur gehangen) maar proper is het gebleven 🙂

  De Uilkensstraat die je aangeeft valt helaas ook al “buiten het centrum” voor me … niettegenstaande dat het aldaar een pak goedkoper wonen is.

 4. June 6th, 2008 op 9:44 pm # Lode

  Ik snap je wel, wij hebben nu eenmaal gekozen voor een groter huis (ook 3 verdiepingen trouwens, inclusief zolder weliswaar) maar dan met het ‘nadeel’ dat we niet in Gent zelf wonen. Nu is de benzine en de wagen voor mij geen issue (danku werkgever :P), maar ik besef maar al te goed wat een luxe dat is. Aan de andere kant, in Gent wonen én uw wagen kwijtraken… ik huiver al bij die gedachte. Op dat vlak zijn we blij dat we buiten Gent wonen. Wagen aan de rand parkeren en ff te voet of met de tram. We geven er wel wat convenience voor op natuurlijk. Het feit dat je je voordeur maar uit te stappen hebt en je direct in een bruisend stadsleven terechtkomt is wel iets dat we hier een beetje missen. ‘t Is altijd een afweging 🙂

 5. June 7th, 2008 op 3:04 pm # Bram Van Damme

  C’est ça. Voor hetzelfde geld ben ik het “in het centrum wonen” binnen een paar jaar beu en vind je me ook in the outskirts of Ghent (vinderhoute, baarle, drongen, wondelgem, …) 😉

 6. June 7th, 2008 op 6:25 pm # marianne verheecke

  Ach , als het er op aan komt heb je hier altijd een bed , eten en een knuffel toe 🙂

 7. June 8th, 2008 op 4:47 pm # la fille dissouse

  Heb na wat surfen en prijzen kijken het ik-wil-in-gent-wonenplan nog een jaartje uitgesteld. Het is inderdaad niet evident om als alleenverdiener een plekje te bekostigen. Nog een beetje wachten en sparen dus (en hopen dat de prijzen eens dalen ipv stigen :p)
  Dat tweede (loftgedoe) ben ik op de immosites nog niet tegengekomen. Duur? Ziet er alvast zo uit.

  Nog veel succes met je zoektocht!

 8. June 12th, 2008 op 9:55 pm # Bram Van Damme

  @lfd: Het alleen wonen lukt nog hoor … echter natuurlijk steeds opletten wat je met je geld doet en zo (in een zotte bui een wii kopen zit er niet in bvb). De “loft” heb ik in de straat achter waar ik nu woon gespot.

  550 euro per maand vind ik nog net haalbaar (en veel ook ja), maar dan is het natuurlijk wel énorm krap om rond te komen. Had ik een *wow*-gevoel gehad bij die loft ging het even zwaar rekenen worden … :S

 9. June 18th, 2008 op 5:41 pm # Hans

  Heey!
  Ik ben nog maar een vrij jonge student, met gekke ideeën en dromen, maar ze zeggen, ‘als je jong bent moet je het ervan nemen!’
  Ik ben nog niet vaak in Gent geweest, maar de keren dat ik er was, was ik werkelijk in love met deze stad!
  Ik zou zó graag over een jaartje of 2 in Gent gaan wonen, want ik ben het hier op het platteland (Dessel) werkelijk beu gezien!
  Viel het wat mee om iets te vinden voor een schappelijke prijs? Klein is voor mij geen probleem, het ziet er in ieder geval cousy uit =).
  En als je van vér buiten Gent komt, dan moet je toch ook onmiddelijk werk kunnen vinden? Anders zit je écht krap bij kas :-O.

  Greetz!
  Hans

 10. July 11th, 2008 op 5:20 pm # Wekker - Nieuw in Gent

  […] twee weken geleden vloog ik er nog eens in door een dweilke te placeren in m’n studiootje. Daarbij hoorde natuurlijk het nodige geschuif met alles wat hier staat om zo alles netjes te […]

 11. August 20th, 2008 op 8:37 pm # Ondertussen in Gent … - Nieuw in Gent

  […] Studiootje […]

 12. May 13th, 2009 op 10:52 am # Carole Van Haverbeke

  Hey,
  Ik weet niet direct een studio voor jou maar die loft dat je gezien hebt spreekt mij wel aan. Hoeveel slaapkamers zijn er, hoeveel kost het en waar is het juist? 🙂
  Merci !
  Carole

 13. May 25th, 2010 op 12:27 pm # Nikki

  Hey,
  Dit is al een blog van enorm lang geleden, maar ik vroeg me af of je toevallig nog een mailadres of dergelijke hebt van de huisbaas van die studio toen?
  Indien yesyesyesss: stuur het aub naar mijn email.

  x
  Nikki

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties