5

Ondertussen in Gent …

Geplaatst onder Groeipijnen op August 20th, 2008 om 20:36 / 5 Reacties »

Je kent het wel, je schrijft iets, en enige tijd later kan je er wat meer over vertellen. Tijd om wat draadjes op te pikken en jullie van een paar updates te voorzien.

Dubai

De bouw van het geraamte van de Burj Dubai zin in de eindfase, wat alweer voor een bak spectaculaire foto’s zorgt (update: Hier nog een bak!)

Sigur Rós

Ze traden op in het MoMa … en de beelden staan online! Krijgt kippevel! (de ietwat handige harry ziet in de broncode van de pagina de link naar de .flv staan en downloadt die lekker lokaal ;))

Manbag

Alhoewel spiksplinternieuw, ligt die ondertussen netjes opgeborgen in m’n kast gezien ik nu dagelijks een MacBook Pro van en naar het werk meezeul. De MBP paste er natuurlijk niet in, dus heb ik me maar een degelijke rugzak – eentje van The North Face – aangeschaft.

The North Face - Big Shot
Mijn nieuwe rugzak: de Big Shot van The North Face

Studiootje

M’n bovenbuurvrouw weet me te melden dat ze misschien verhuist, iets waar ik stiekem op hoopte. Nog een goeie twee weken en ze kan me van definitief antwoord voorzien. Daarenboven verhuist een vriendin van me ergens eind Oktober vanuit haar studio nabij de Vooruit. Tijd om wat zaken te vergelijken (ligging, bereikbaarheid, grootte, prijs, infrastructuur, …). Ik hou jullie op de hoogte!

Red D feat. Lady Linn

Op Dioniss, een gratis festival op het gemeenteplein van St. Denijs, heb ik haar samen met haar Magnificent Seven aan het werk gezien. Een aanrader!

Luistergedrag

De portables blijven numero uno, met 1000 (and counting) listens. Sigur Rós wipte deze week over Blockhead naar nummer twee.

Nieuwkomers zijn Burial (ontdekt via m’n buurman Thomas) en Lady Linn. Death Cab for Cutie is ook in de top 10 gekropen, dankzij de release van hun nieuwe CD Narrow Stairs (en hun optreden in het Openluchttheater, te Rivierenhof, Deurne

rivierenhof2008-styrofoam+deathcabforcutie-44
Death Cab For Cutie, Live @ Rivierenhof, Belgium

De heren van Fat Freddys Drop hebben trouwens een nieuwe single – genaamd The Camel – die je gratis en voor niks kan downloaden uit! Op 12 november passeren ze trouwens in Parijs, aldus deze tourcalendar 😉

Auto

M’n geliefde Berlingo heeft er net 2 dagen bij de garagist opzitten. Het olielek dat me al 2 jaar parten speelt werd eindelijk gefixt. Fijn! De daaropvolgende factuur was dat net iets minder: maar liefst zeshonderdnegentig euroots zijn in één klap van m’n rekening gegaan. Urgh!

Ik denk dat het zowat is 🙂

Geplaatst onder Groeipijnen

5 Reacties op “Ondertussen in Gent …”

 1. August 20th, 2008 op 9:37 pm # marianne verheecke

  Mocht je kast uitpuilen , die Manbag wil ik altijd wel lenen 🙂

 2. August 21st, 2008 op 12:15 am # donotfold

  auwch, ik hoop dat de olie in mijn berlingo mooi blijft waar het moet 🙂

 3. August 22nd, 2008 op 9:02 am # Bram Van Damme

  @donotfold: De prijs is zo hoog omdat ze er veel manuren in hebben moeten steken. Zoeken van waar het precies komt, motor er uit halen, etc. + dan nog eens een nieuwe aandrijfriem (gezien de motor er toch uit was) + een nieuwe rem rechts achteraan (die remde bijna niet meer).

  Maar toch … dat de olie idd moge blijven waar ie moet zitten want naast het prijskaartje nu, reed ik al 2 jaar met een muffe chauffagegeur rond waardoor ik veelal zonder verwarming rond reed (en als die aanlag dan stond de ruit ook een beetje open, kwestie van niet vergast te worden).

 4. September 2nd, 2008 op 6:59 pm # Verhuizen - Nieuw in Gent

  […] zoals verwacht heeft m’n bovenbuurvrouw beslist om het Begijnhof te verlaten en kan ik een verdiepje hoger […]

 5. June 22nd, 2009 op 7:49 pm # Goudkleurig - Nieuw in Gent

  […] vier jaar trouwe dienst heeft m’n amazonegroene Berlingo het goed zitten: het chronische olielek (onderaan) blijft maar duren en een reparatie zou me alweer een bak geld kosten … de kost zou […]

Nieuw in Gent?

Nieuw in Gent is het persoonlijke blog / online dagboek van Bram Van Damme en vertelt z'n belevenissen in en rond Gent sinds hij medio 2007 van Deinze naar Gent verhuisde. (meer)

Recente reacties

Advertenties